Пораз црвено-белих од Будимпеште

86

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз од мађарског ФТЦ Телекома из Будимпеште резултатом 6:15 у 6. колу Лиге шампиона.

Црвено-бели су на самом почетку примили два гола. Смањио је Андриа Битадзе на 1:2, а гости су наставили са доборм игром и постигли још два поготка. На полувремену је Звезда заостајала два гола, а на 2:4 је смањио Душан Васић.

Мађарска екипа је у другом полувремену била још убедљивија. Након што је Борис Поповић погодио за 3:4, уследила је канонада гостију који су са четири узастопна гола на кратак предах отишли са вођством од 3:8. Стефан Илић је погодио на почетку последње четвртине, али су гости наставили да повећавају своје вођство. Поповић је постигао свој други гол за 5:10, а потом и Васић за 6:13. Гости су у последњем минуту још два пута затресли мрежу Краља за коначних 6:15.

Црвена звезда се налази на последњем 8. месту на табели групе А без бодова, а у 7. колу црвено-бели дочекују Егер 23. јануара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ФТЦ ТЕЛЕКОМ БУДИМПЕШТА 6:15 (1:3, 1:1, 1:4, 3:7)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Аксел Бендер (Немачка), Даниеле Бианко (Италија). Играч више: Црвена звезда 4(1), ФТЦ Телеком 7(3). Петерци: ФТЦ Телеком 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Мартиновић, Максимовић, Љубеновић, Перковић, Васић 2, Битадзе 1, Милојевић, Илић 1, Поповић 2, Шулц, Радовић, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

ФТЦ ТЕЛЕКОМ: Гардоњи, Седлмајер, Калај, Похл, Вамос 1, Мезеи 1, Гор-Наги 2, Јакшић, Јангер 4, Варга 4, Јансик 2, Митровић 1, Вогел. Тренер: Золт Варга.

Претходни текстШекијеви ученици – Тренер и родитељ
Следећи текстПрви тренинг у 2019.години