Црвено-бели стали на корак од великог преокрета

61

Црвена звезда мтс није успела да савлада Уникаху у Малаги. Након неизвесне завршнице домаћин је славио у 2. колу Еврокупа резултатом 79:74.

Кошаркаши Црвене звезде мтс стали су на корак од великог преокрета на гостовању Уникахи. Црвено-бели су поражени резултатом 79:74 након неизвесне завршнице. Прво полувреме у потпуности је припало домаћину, али су у других 20 минута изабраници Милана Томића показали карактер, уложили много енергије и одличном одбраном пришли на само поен заостатка – 73:72 на минут пре краја.
Уследила је неизвесна завршница, али Џо Регланд није успео да погоди за продужетак из солидне позиције. На крају, Уникаха је тријумфовала и сада и црвено-бели и екипа из Малаге имају учинак од једне победе и једног пораза након два одиграна кола Топ 16 фазе Еврокупа.

Најефикаснији актер утакмице био је Стратос Перпероглу који је одиграо сјајан меч и на крају забележио 23 поена.

Црвена звезда од почетка меча није успевала да пронађе нападачки ритам. Црвено-бели су се мучили у организацији игре, а много изгубљених лопти је резултовало лаким поенима за Уникаху. Две тројке Регланда и Симанића најавиле су нешто боље минуте за Звезду, али континуитета у игри још увек није било. С тога, на крају прве деонице домаћин је имао 13 поена предности – 26:13.

У другом кварталу изабраници Милана Томића су заиграли боље у одбрани, али је још увек недостајао препознатљив нападачки ритам. У тешким моментима Стратос Перпероглу је преузео одговорност и са три тројке креирао серију 9:2 која је од највећих минус 18 приближила црвено-беле на 11 поена заостатка – 37:26. Међутим, црвено-бели су и даље трагали за још неким расположеним играчем у нападу па је Уникаха одбила и тај налет. На полувремену Шпанци су имали 14 поена предности – 51:37, а Звезда чак девет изгубљених лопти.

У наставку игре Звезда је заиграла значајно боље у одбрани о чему најбоље сведочи податак да је Уникаха постигла свега 14 поена у трећем периоду. Међутим, фалило је нешто мало да се црвено-бели потпуно врате у игру. Огњен Добрић је донео потребну енергију и у завршници су изабраници Милана Томића пришли на десет поена заостатка – 65:55.

И коначно, осам минута пре краја, Перпероглу је погодио за минус од осам поена (67:59). Међутим, неколико прилика за потпуни резултатски повратак није искоришћено, али енергија у одбрани и храбар приступ надокнађивали су лоше нападачко вече. Тројке Перпероглуа и Човића приближили су црвено-беле на само шест поена заостатка (71:65) на нешто мање од четири минута пре краја.

Уследила је велика борба, а изабриници Милана Томића су дали све од себе да се врате. То се и исплатило после неколико добрих одбрана када је Огњен Добрић на нешто мање од минут пре краја смањио разлику на само пола коша (73:72). У самој завршници срећа је окренула леђа црвено-белима и Уникаха је забележила победу.

Уникаха – Црвена звезда мтс 79:74 (26:13, 25:24, 14:18, 14:19)

Црвена звезда мтс: Регланд 7 (7ск, 7ас), Човић 9, Кешељ, Перпероглу 23, Давидовац, Лазић, Берон 7, Добрић 13, Симанић 7, Цирбес, Оџо 4 (5ск).

Милан Томић:
Била је ово добра утакмица за гледање, интересантна, са доста узбуђења, Уникаха је рано повела, успели смо да се вратимо у утакмицу, и на томе честитамо мојим играчима, али само на ономе што су урадили у другом полувремену. У првој четвртни моји играли изгледали су као да против себе на терену имају екипу Голден Стејта. Тако је изгледао наш тим на почетку ове утакмице., и то не могу да схватим, зашто је било тако. Али у другој четвртини, и посебно другом полувремену контролисали смо игру. Недостајао је тај један мали детаљ један шут, један скок. У другом полувремену играли смо онако како је требало да одиграмо целу утакмицу. Идемо даље, ово је један пораз, чекају нас наредне утакмице.

Филип Човић:
Не можете против оваквих противника играти 20, 25, 30 минута, морате да играти свих 40 сконцентрисано, како смо се договорили, како смо причали, како смо се припремали. Да додам није довољно ни да играте 39 минута добро против оваквих екипа. Имали смо пуно грешака у свим сегментима игре, нападу и у добрани, велики фактор је 17 изгубљених лопти, али било је много ствари које нисмо добро радили, поготово за овакав меч.

Огњен Добрић;
Лоше отварање утакмице је разлог овог пораза, Уникаха је добра екипа, знали су да одбију и налет . Имали смо смањену ротацију на позицији центра, није било Цирбеса, у ротацији смо имали Оџа и Ристића, а сваки играч у овом тиму је важан. Понављам, одиграли смо лоше прво полувреме, после смо заиграли како знамо, али тај почетак је одлучио.

Претходни текстДва америчка репрезентативца нова појачања рагбиста
Следећи текстЛегенда – Филм о Шекуларцу