Звездин велики изазов у Малаги

102

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују за Божић у Малагу, где их у уторак (20.45 часова) очекује дерби 2.кола ТОП 16 фазе Еврокупа против Уникахе. О предстојећем мечу говоре тренер МИлан Томић и првотимци Бранко Лазић и Марко Кешељ.

Црвено-бели су у недељу тренирали у два термина, а вољом жреба у Малагу путују на Божић 7.јануара, на тешко гостовање екипи која је у најужем кругу фаворита за највиши пласман и освајач овог такмичења.

У првој утакмици групе Г, Црвена звезда је савладала Лимож, док је Уникаха у шпанском дербију поражена у Валенсији.

Међутим, црвено-беле ћека изузетно тежак посао против екипе која је у регуларном делу (првој фази) била најефикаснији тим на свом терену са скоро 90 убачених поена по мечу.

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић:
Једна од утакмица у којој нас очекује велики противник, један од фаворита за освајање Еврокупа и то на њиховом терену. Знамо каква је атмосфера тамо, оно што морамо да урадимо је да исконтролишемо утакмицу, њен ритам, да не дозвољавамо контранападе, морамо да исконтролишемо и скок у одбрани. Ако то будемо спровели ,имамо велике шансе да добијемо утакмицу. Уникаха је евролигашка екипа са искусним играчима, знају да играју те утакмице, ми смо са друге стране, као тим јаки, као група кошаркаша можемо да одговоримо на то искуство.

Уникаха је тим који није изгубио утакмицу у овом такмичењу на свом терену, и убацују 90 поена по мечу у просеку:

Ово је изазов за нас, лидери су у многим параметрима, али морамо да одиграмо јако квалитетно и да на првом месту, понављам, исконтролишемо утамицу, али мислим да можемо да им парирамо. Имамо добру атмосферу, неколико добрих утакмица смо одиграли, али у Малаги морамо да одиграмо много добар меч.

Марко Кешељ:
Очекује нас квалитетан противник, атлетски спремна екипа, знамо да је шпанско првенство најјаче у Европи. Ово је на неки начин лакша утакмица него против Лиможа, притисак је на њима, али бићемо спремни . играли смо доста око Нове Године, ритам је јак, али најважније да смо сви здрави и спремићемо се за ову утакмицу. Нама је један брејк важан, негде морамо да га тражимо,ако желимо да прођемо даље, и не бојимо се никога.

Бранко Лазић:
Прво гостовање у ТОП 16, Уникаха је један од фаворита за освајање Еврокупа. Биће тешко тамо, али искрено у добром смо ритму и форми, и идемо са надом са доброме енергијом, добром утакмицом можемо да дођемо до брејка. Уникаха има квалитет, пуно искусних играча, са евролигашким искуством, делују добро као тим. Нису губили у Европи до сада на свом терену, видећемо како ће бити у уторак, али морамо да одиграмо добро као тим, са доста концентрације.

Екипа стиже у Малагу око 17 часова, а повратак за Београд планиран је одмах по одигравању утакмице у Малаги. Црвено-беле у наредних 8 дана очекују још две гостујуће утакмице, против Игокее у Лакаташима (12.јануар) и против Валенсије (16.јанауар).

Претходни текстШекуларац, узор фудбалских мајстора
Следећи текстМир Божији – Христос се роди!