Од Шекија се опростила и цела Јужна Америка

54

Одлазак Драгослава Шекуларца потресао је светску спортску јавност, не само домаћу, па су и инострани клубови чији је дрес носио опростили од мађионичара са фудбалском лоптом.

Легендарни Шеки преминуо је 5. јануара у јутарњим часовима, а траг који је оставио остаће неизбрисив и, како кажу бројни фудбалски великани, чувени ас живеће вечно.
Фудбал је почео да игра у својој Црвеној звезди 1955. године, док је од 1966. наредних 10 година провео у иностранству.

Од великог Шекуларца на Твитеру се опростила Америка Кали, колумбијски клуб за који је играо 1974. године и који сада прати више од 700.000 људи на овој друштвеној мрежи.

„Жалимо због смрти српског фудбалера Драгослава Шекуларца. Због свог умећа имао је надимак Бели Пеле“, пише на Твитеру Шекијевог клуба из Јужне Америке.

Дрес Санта Феа, такође из Колумбије, носио је нешто раније, од 1969. до 1971. године, а овај клуб се емотивно опростио од бившег играча и доста је пажње посвећено одласку друге Звездине звезде.


„У Београду је преминуо Драгослав Шекуларац, један од најбољих на свету у историји фудбала“, пише на Твитер профилу Санта Феа, уз омаж Шекију фотографијом са наведеним највећим успесима, клубовима за које је наступао и упечатљивим цитатима.

У коментарима су се такође могла видети величања, посебно када је реч о Шекијевој техници и магији коју је приређивао на фудбалском терену, а која ће се заувек памтити. Такође, појавила се и фотографија куће у којој је живео у Боготи, у насељу Палермо, док је бранио боје клубова из колумбијске престонице.

Бројни опроштаји, како иностраних клубова, тако и водећих светских медија, довољно говоре да је смрт Драгослава Шекуларца ођекнула у сваком делу планете, као и да је наш Шеки био светска звезда. Јасно је да ће се његово име увек изговарати са највећим поштовањем.

Претходни текстШекијеви саиграчи – Јединствен, најбољи…
Следећи текстШекуларац, узор фудбалских мајстора