Ковачевић: Почетак успешног низа

96

Сјајни резултати претходне јесени допринели су да 2018. година буде без дилеме најуспешња од силаска Црвене звезде са светског трона.

Пласманом у групну фазу Лиге шампиона, а потом и победом над Ливерпулом, изабраници Владана Милојевића донели су ново незаборавно сећање звездашима.

Победа над вицешампионом Европе присетила је црвено-белу публику на бројне тријумфе над респектабилним европским противницима, а међу прегршт утакмица неретко се помињало и славље над Ромом. Члан тадашње генерације Ненад Ковачевић са задовољством ја направио резиме године на измаку, уз присећање на генерацију која је пре 13 година трчала травом стадиона „Рајко Митић“.

Било је време да нам се врати за бројне ситуације у којима нисмо имали среће. Сијасет пута Фортуна није била на нашој страни, као кад нам је жреб укрстио путеве са Миланом, па елиминација од Динама из Кијева кад смо заслужили пласман у групну фазу… Вратило се све ове године. Ипак, не бих желео ни за промил да умањим заслуге и квалитет фудбалера. Све се уклопило и уверен сам да ова Звезда може да настави у истом ритму. Искрено се надам да ћемо остварити континуитет и постати редован учесник европских такмичења – истакао је некадашњи архитекта игре српског шампиона.

Ковачевић је нагласио главне адуте црвено-белих.

Очигледо да влада феноменална атмосфера, а то је подлога за добре резултате. Милојевић је пронашао добитну комбинацију и верујем да ће наставити успешан низ. Неки нови момци израсли су у лидере и носиоце тима, а ту је и прегршт талената којима вреди указати поверење.

Бивши капитен црвено-белих повукао је паралелу између његове и актуелне генерације.

Звезда се, и кад је била у кризи, феноменално носила са великим тимовима. Свака генерација имала је светле тренутке. На Маракани су падали и падаће великани. Ми смо савладали Рому, садашњи првотимци су поразили Ливерпул… Ипак, уколико поредимо садашњи тим и онај из 2005. године мислим да смо ми били за нијансу бољи, мада је и овај веома добар – уз осмех је рекао Ковачевић.

Феноменални резултати привукли су пажњу фудбалског света, па је порасло и интересовање за Звездине играче на фудбалској пијаци.

Поседујемо квалитет, све линије тима функционисале су одлично током јесени. Млади играчи се намећу, странци су се одлично уклопили и у таквим околностима неизбежни су трансфери. Отварају се бројне могућности. Звезда је увек била мегнет, чак и да није ушла у Лигу шампиона било би интересовања, а тек овако је ситуација сјајна. Пажња скаута и клубова усмерена је ка црвено-белима. Ко год гледа наше утакмице има шта да види, прегршт је позитивних ствари, занимљивих играча… Надам се да ће актуелни успеси бити само замајац за наредне, а да ће се у 2019. наставити низ одличних резултата – нагласио је Ненад Ковачевић.

Претходни текстЦрвена звезда мст – Будућност (недеља, 19)
Следећи текстПобеда за крај 2018. године