Традиционални новогодишњи коктел ветерана

94

И ове године секција ветерана Црвене звезде организовала је традиционално новогодишње дружење које је имало хуманитарни карактер.

Већ се зна да се пред крај године у просторијама ветерана одржава лепо дружење. Празнично време наши најстарији чланови користе како би се окупили, сумирали утиске из године на измаку и направили планове за нове победе.

Оно што даје посебну драж дружењу јесте његов хуманитарни карактер. И ове године ветерани су окупили породице својих преминулих чланова, и на тај начин још једном показали да се старају о њима, да су у сваком тренутку спремни да помогну, као и то да Звездини фудбалери никада не могу бити заборављени.

Супруге Звездиних преминулих играча врло радо су се и ове године одазивале позиву. Помоћ им, наравно, много значи, али како истичу највредније им је време проведено са нашим некадашњим фудбалерима, препричавање доживљаја из младости и оживљавање сећања на оне који су били велики део Црвене звезде и који су оставили дубок траг у њеној богатој историји.

Коктел је почео минутом ћутања у знак сећања на оне који су нас напустили у 2018. години – Душан Стаја Николић, Ненад Митић и Божидар Церовић, и супруге наших бивших фудбалера Вера Милић, Дара Кашанин и Берислава Кривокућа.

Председник ветерана Александар Марковић истакао је да је срећан и поносан што су се и ове године окупили.

Драго ми је да смо поново заједно и да се дружимо. Ово је леп начин да се окупимо и да учинимо да се лепо осећате. Желимо да вам покажемо да у сваком тренутку имате неког ко стоји иза вас, а то смо ми у Црвеној звезди. Драго ми је да се пријатно осећате на нашем стадиону и да, када год вам помоћ треба, знате да можете да дођете да се обратите нама – поручио је Марковић.

Новогодишњем коктелу присуствовао је и председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

Звезда је породица, ми овде имамо дужност да бринемо о сваком човеку који је дао допринос и радио у Звезди, као и о његовој породици. Ово је сусрет који увек обнови сећања на људе који више нису са нама, а који су део Звезде. Такође, ово је и подсећање за младе да ће Звезда увек бити уз оне који су били део ње и који јој трајно припадају. Велика је част бити председник оваквог клуба. Ми традицијом од преко 72 године показујемо да се фудбал као делатност бави и овим питањима – поручио је Мијаиловић.

Наравно, и овог пута ту су била и велика имена нашег клуба попут Владице Поповића, Владимира Петровића Пижона, Милоша Шестића, Здравка Боровнице и многих других.

Супругама којима је помоћ потребна секција ветерана додељује и новчану помоћ и труди се да им покаже да на наш клуб могу у сваком тренутку да рачунају.

Дружење је завршено уз жељу да, након ове фантастичне године, наредна буде још успешнија и да наша Црвена звезда настави да ниже успехе.

Претходни текстПромовисан календар „Звезда може, Звезда зна!“
Следећи текстОбновите чланство до Звездиног рођендана