Звездина дупла круна за историју

102

Звездини џудисти освојили су дуплу круну и тиме исписали нове странице спортске историје. После бронзе у Лиги шампиона (освојене пре мање од две недеље), мушки тим освојио је злато у Суперлиги Србије победом над Раковицом, која је бранила трон, и тиме се придружио дамама на победничком постољу.

Екипа у саставу Михаил Морохојев, Страхиња, Милан и Илија Бунчић, Стефан и Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Бојан Дошен, Стефан Живковић, Војин Тањевац, Јован Вулин, Филип Живојиновић и Светозар Стајковац предвођени тренерима Сашом Трпковићем и Љубишом Мајдовим донели су дуплу круну Црвеној звезди на татамију Шумица. Тријумф Црвене звезде је још већи уколико се има у виду да никада у спортској историји (Југославија, СРЈ,Србија) ниједан џудо клуб није објединио мушку и женску титулу.

Вођени победничком атмосфером коју су донеле девојке освајањем злата на Екипном првенству Србије, за мушки тим победа је била једина опција.

Михаил Морохојев (до 66 кг) је одлично отворио финални блок. Ипон и максимални резултат у дуелу са одличним Михајлом Савићем из Раковице. Искусни Страхиња Бунчић (до 73 кг) није дозволио увек незгодном противнику и врсном џудисти Илији Цигановићу могућност да покаже шта зна. Црвена звезда је после категорије до 73 килограма славила 2:0. Стефан Мајдов (до 81 кг) је преломио меч победом над Немањом Петровићем, у златном боду. Најбољи када је најпотребније, Стефан Мајдов је још једном показао како се бори за Црвену звезду. Иако наредне две борбе нису имале резултатски значај, Милан Бунчић је наставио у истом темпу и прегазио Димитрија Николића у категорији до 90 килограма. За част Раковице борио се светски број 2 Александар Кукољ који је још једном изазвао овације са трибина. Ипак одлични капитен Црвене звезде, Бојан Дошен у потпуности је одговорио спортском изазову. Кукољ је славио са 7:0, а Црвена звезда тријумф у Суперлиги Србије.

Честитао бих момцима на изузетном успеху. Ово је у сваком смислу година Црвене звезде јер смо постигли историјски успех у Лиги шампиона пре мање од две недеље, Нисмо калкулисали ни у једном тренутку и знали смо да уколико желимо да будемо први морамо да победимо сваку екипу и то смо у учинили. Желим да се захвалим Управом одбору клуба и почасном председнику Ивану Тодорову, на подршци да остваримо овако велике успехе – рекао је Саша Трпковић, стратег ЏК Црвена звезда.

Капитен Бојан Дошен још једном је показао да је прави пример екипи која ове сезоне не зна за пораз.

Захвалио бих читавој екипи која је желела овај трофеј и вредно радила читаве сезоне. Уз велики број обавеза на медјународној сцени, сви у тиму желимо пре свега овај трофеј Суперлиге да буде у нашем поседу – истакао је Бојан Дошен.

Полуфинале
Раковица – Славија 6:4 (300:110), Црвена звезда – Кинезис 6:4 (300:200)

Репасаж
Кинезис – Пролетер (Зрењанин) 10:0 (400:0), Партизан (Београд) –Славија (Нови Сад) 6:4 (300:200)

Финале
Црвена звезда – Раковица
Морохојев -Савић 10:0
Страхиња Бунчић – Цигановић 10:0
Стефан Мајдов – Петровић 10:0
Милан Бунчић – Димтрије Недељковић 10:0
Дошен – Кукољ 0:7

Освајачи медаља
1. Црвена звезда (Београд)
2. Раковица (Београд)
3. Кинезис (Ниш)
3. Партизан (Београд)

Претходни текстЗвездине даме исписале златну историју
Следећи текстЛазић и Ненадић: Вредна победа, следи рад