Незаустављива офанзива шампиона

67

Црвена звезда је протекле јесени остварила сјајне резултате, а у низу података за похвалу је и чињеница да је против сваког ривала постигла бар један погодак.

Шампион Србије најефикаснији је тим Суперлиге, а поред 55 голова у првенству, црвено-бели постигли су још 17 у Европи и шест у Купу Србије.

Напад Црвене звезде на почетку сезоне предводили су Бен и Стојиљковић, а већ кроз квалификације за Лигу шампиона репрезентативац са Коморских острва са шест погодака наговестио је да би ово могла да буде његова сезона.

Са друге стране, повреде су спречиле Стојиљковића да одржи континуитет, а опције у нападу додатно је заоштрио долазак Боаћија последњег дана прелазног рока.

Повратник у Љутице Богдана, међутим, такође није успео да избегне здравствене проблеме па је после погодака Раднику и Партизану морао на принудну паузу. Кадровске проблеме на прави начин је искористио Павков и заблистао на елитној сцени. Високи нападач са два гола покорио је Ливерпул и донео шампиону Србије прву победу у Лиги шампиона.

Ротације у офанзиви нису се одразиле на Бена који је, поред сваког од поменутих саиграча константно увећавао овосезонски број погодака, а феноменалан утисак оставио је и млади Дејан Јовељић.

Деветнаестогодишњи нападач у стрелце се уписао у оба домаћа такмичења, али и у дуелима УЕФА Лиге младих и Омладинској лиги Србије. Сјајни бисер Црвене звезде уписао је у последња два кола Лиге шампиона и минуте на елитној сцени, али ће за првенац у овом такмичењу морати да сачека макар до наредне године.

Кад се учинак најистуренијих фудбалера погледа кроз бројке Бен је играч који је остварио најзапаженији учинак постигавши 17 погодака током 2.311 минута проведених на терену. Павков је седам пута био стрелац уписавши 1.408 званичних минута, а следе Боаћи са поготком мање током 631 минута, Стојиљковић са пет голова за 829 минута и Јовељић који је постигао 4 гола за 389 минута.

Посебно импресиван податак јесте да је Звезда сваком клубу против којег је играла дала гол. Мреже су по једном сачували Спартакс, Салцбург, Наполи и Ливерпул, али су голмани сваког од поменутих тимова капитулирали у реванш дуелима.

Феноменалним учинком офанзивци Звезде наставили су сјајан низ па је тим Владана Милојевића на одмор отишао са 47 узастопних суперлигашких дуела на којима је постигао макар погодак, а звездашима остаје само да уочи 2019. пожеле једнако ефикасну годину.

Претходни текстВулић друго зимско појачање
Следећи текстРутинска победа црвено-белих