Иза југа Маракане – Одбрана трона уз драгоцено искуство

41

Омладинци Црвене звезде спустили су завесу на јесен која ће остати упамћена као прва у којој су бисери шампиона Србије имали прилику да кроз званичне дуеле одмере снагу са најбољим европским јуниорима.

Захваљујући успеху првотимаца црвено-бели таленти су се, уместо међу осталим омладинским првацима, нашли у друштву младих тимова Наполија, Ливерпула и Пари Сен Жермена у оквиру УЕФА Лиге младих. Изазов са каквим нису имали прилике да се сусретну раније ученици Братислава Живковића неустрашиво су прихватили и ухватили се у коштац са годину дана старијим ривалима паралелно на интернационалној и домаћој сцени.

Упркос ћињеници да је првог дана актуелне сезоне јасо наглашено да је испред тимског резулта развој играча који су на корак од сениорског фудбала, Звездини таленти су врло брзо показали да имају потенцијал да одбране титулу омладинског првака Србије.

Предвођени двојцем играча који већ увелико газе и сениорским водама Дејаном Јовељићем и Алексом Терзићем, уз подршку Милоша Гордића међу стативама, омладинци су оставили феноменалан утисак на обе позорнице.

Учешће у Лиги шампиона за омладинце, имало осетно се одразило на таленте иза југа Маракане, али су се црвено-бели брзо адаптирали и после благих осцилација остварили феноменалан низ у домаћем првенству.

Посебно импресивна била је завршница полусезоне имајући у виду да су омладинци Црвене звезде на одмор отишли са низом од седам везаних победа у шампионату. Живковићеви изабраници су постигли 42 поготка у Омладинској лиги Србије, а од тога 10 је дело најбољег стрелца Његоша Купусовића.

Посебну пажњу протекле јесени скренуо је Дејан Јовељић који је уз пет голава у домаћем такмичењу, показао зрелост за највеће изазове затресавши мреже сва три ривала у УЕФА Лиги младих. Управо нападач родом из Бијељине поготком на Бановом брду против Наполија донео је први бод омладинском шампиону Србије на интернационалној сцени. Нажалост, бод из ремија са италијанским представником испоставио се и као једини, али задовољство буди податак да је Црвена звезда, упркос чињеници да је најмлађи тим у групи оставила феноменалан утисак и парирала сваком од три ривала, притом несрећно остајавши празних шака у неколико случајева.

Кад се подвуче црта, полусезона на измаку може се окарактерисати као успешна, како због драгоценог искуства стеченог на интернационалној позорници, тако и због чињенице да је наш тим само бод иза Војводине и Чукаричког који са по 36 бодова деле прво место у Омладинској лиги Србије. За таленте рођене 2001. године следи пауза до средине јануара, а онда повратак првенственим изазовима и одбрани круне.

Претходни текстИ Стеауа боља од Звезде
Следећи текстЗвездине даме у петак у Убу