Дан у Београду, па пут у Загреб

59

Тренер Црвено-белих МИлан Томић и капитен Бранко Лазић о предстојећој утакмици 12.кола АБА лиге коју Црвена звезда мтс игра са Цибоном у Загребу у суботу од 17 сати, као и наредној фази Еврокупа, и изузетно јакој групи Г у којој су Валенсија, Уникаха и Лимож.

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су из Истанбула у четвртак у раним јутарњим часовима, током вечерњих сати одрадиће у Београду тренинг, а већу петак следи им ново путовање, овога пута у Загреб, где у суботу од 17 сати играју меч 12.кола АБА лиге са Цибоном.

Црвено-бели су након паузе због ФИБА „прозора“ у добром ритму и имају 3 победе, све изузетно вредне јер су донеле пласман у наредну фазу Еврокупа, али и останак на врху табеле АБА лиге без пораза.

Тренер Милан Томић у Загребу очекује нови изазов за екипу, против Цибоне која у последње време игра добро:

Очекује нас меч против екипе Цибоне, која је у доброј форми, победили су Будућност прошле недеље и овој утакмици морамо да приђемо са максималним опрезом према квалитетном ривалу. У питању је чврста, хомогена екипа, у којој се налази неколико врло искусних играча, који знају да преузимају одговорност када је потребно. Зато као што увек кажем, морамо да одиграмо агресивно, да применимо план који смо направили у свлачионици и у припреми утакмице, јер желимо да дођемо до још једне победе. Имамо и проблема са ситним повредама неколицине играча, па ћу о коначном саставу који ће играти у Загребу одлучити непосредно пред утакмицу – рекао је тренер црвено-белих који се након тога осврнуо и на такмичење у Еврокупу и наредне ривале у групи Г овог такмичења:

Налазимо се у групи која је практично Евролигашка. Не само због имена, већ и због чињенице да су сви као и Црвена звезда у блиској прошлости играли Евролигу, клубови са традицијом, и који су добро одиграли прву фазу такмичења. Одличне екипе, и оно што је сигурно да нас очекује 6 јаких утакмица у другој фази. Међутим, ово је изазов за екипу Црвене звезде. Атрактивна група, квалитетни противници, и драго ми је што ће публика у Београду, наши навијачи видети јаке, добре такмичарске утакмице у дворани „Александар Николић – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен КК Црвена звезда мтс Бранко Лазић:

Меч са Цибоном нам долази после гостовања у Турској, где смо завршили још један циљ који смо имали за овај део сезоне, а то је пласман у ТОП 16 фазу Еврокупа. Цибона је у добром тренутку, посебно након две везане победе над Крком у Новом Месту и екипом Будућности у Загребу. Имају искусног тренера, неколико младих играча, али посебно оних искуснијих који су носили екипу против Будућности прошлог викенда. Љубичић, Маркота, Розић, све су то играчи који одлично познају АБА лигу. Имају дакле и пуно искуства, а ове године предводе екипу која има своје амбиције. Имамо и ми наше амбиције, први део сезоне у регионаном такмичењу смо одрадили без грешке, и желимо тако и да наставимо – изјавио је капитен Црвене звезде мтс и онда се осврнуо на наставак такмичења у Еврокупу:

Тешка, али атрактивна група Еврокупа. Усудио бих се да кажем најјача у другој фази, са екипама које су не тако давно играле Евролигу. Крећемо против Лиможа већ другог дана Нове Године, 6 кола ћемо одиграти у само 35 дана, дакле, биће интензивно, напорно, очекују нас јаке утакмице, али уз помоћ наших навијача верујем да можемо да остваримо циљ. Валенсија у својој, и Уникаха у својој групи прве фазе су одиграли скоро без грешке, али нова група је нова прича. Када дође време, прво ћемо се добро припремити за Лимож, зато идемо корак по корак – рекао је капитен црвено-белих.

Екипа Црвене звезде мтс путује у Загреб аутобусом у петак у раним јутарњим часовима, а враћа се одмах по завршетку меча, након кога ће имати 7 дана да се припреми за последњи меч у календарској 2018.години против екипе Будућности 30.децембра у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстЦрвено-бели дерби у петак у Новом Саду
Следећи текстМилуновић: Част и одговорност