У продаји је нови број Звездине ревије

41

У продаји је нови број Звездине ревије (660), најстаријег спортског часописа у Србији.

У новом броју Звездине ревије моћи ћете да прочитате све о учешћу наших фудбалера у Лиги шампиона, да прочитате извештаје са утакмица Еврокупа наших кошаркаша, са потписивања уговора са брендовима БИП и Тиквеш. Писали смо о шампионским титулама Звездиних тенисерки и тенисера, рагбиста, о титулама европских шампиона џудисткиње Андрее Стојадинов и кик боксера Николе Филиповића…

Први број Звездине ревије изашао је 18. марта 1961. године. Први пут Ревија Спортског друштва Црвена звезда је објављена 1945. године, излазила је кратко, да би опет заживела 1953. године, а редовно је почела, без престанка, да излази од 1961. године. Ревија је била први месечник који је изашао у пуном колору у бившој Југославији.

Од тог првог броја 1961. године Звездина ревија излази у континуитету, сада већ 57 година! Звездина ревија је излазила и као додатак у Политици, најстаријем дневном листу у земљи.

За Звездину ревију су писала велика имена српског новинарства Стојан Протић, Љубиша Вукадиновић, Богдан Тирнанић, Добривоје Јанковић, Мирко Стаменковић, Павле Јовановић, Радомир Јеремић „Пири“… Имали смо част да читамо приче које су проистекле из пера доајена српске књижевности Бранка В. Радичевића и Моме Капора.

Писали су и наши спортисти и људи који су постављали темеље Црвене звезде, Рајко Митић, први уредник Звездине ревије, Слободан Ћосић, Небојша Поповић, Љуба Ловрић, Милорад Соколовић, Бранка Прелевић, Милан Томић…

Својим фотографијама чувене утакмице и спортске манифестације овековечили су Ивица Михајловић, Волтер Јадешин, Небојша Параушић, Марко Метлаш, Никола Скендерија и многи други.

Звездина ревија наставља да извештава и бележи резултате наших спортиста и клубова, упознаје нове младе звездаше са историјом Спортског друштва Црвена звезда и прича нашу звездашку причу.

Звездина ревија се објављује и у електронском формату. Број 660, као и претходне бројеве, можете бесплатно преузети на овом линку.