Савић: Без премца у Србији

50

Са капитенском траком око руке Вујадин Савић водио је саиграче у последњој утакмици у 2018. години. Савладан је Чукарички са 2:1 у гостима пред зимску паузу и одлазак на заслужен одмор.

Против Чукаричког ми је била прва утакмица коју сам одиграо након сусрета са Ливерпулом. Имао сам проблем са повредом који је потрајао неколико недеља. Драго ми је што сам пре краја године успео да одиграм још један меч у сезони. Жао ми је што нисам успео да се опоравим за још неки сусрет у Лиги шампиона, али значи ми много што сам играо на Бановом брду. Још једном смо доказали да смо без премца у Србији и отишли смо у одличном расположењу на заслужени одмор. Ова 2018. година била је као из снова, сваки Делија треба да буде поносан на ово што смо постигли. Обећавамо још боље игре на пролеће. Нисмо опуштени, још увек ништа није готово, али задовољни смо што имамо велику предност у односу на најближе конкуренте Раднички и Партизан – рекао је Савић.

Дуел на Бановом брду био је првобитно планиран за суботу, али су невреме и велике количине снега одложили меч који је, после великих напора да се терен очисти, одигран у недељу од 19:30.

Када чекате утакмицу чији почетак се помера из сата у сат сигурно да се створи нервоза. Ипак, тренер Владан Милојевић и његов стручни штаб су урадили све да будемо потпуно релаксирани, психолошки су нас припремили за меч и кад год да је био заказана, ми бисмо играли и победили. Били смо одлучни у томе да победом завршимо 2018. годину.

И поред тога што је учињено све да терен буде у оптималном стању, било је врло незгодно за игру

Сигурно нису били пријатни услови, али ми смо професионалци, навикнути смо на све подлоге. Сигурно би утакмица била још боља и квалитетнија да се играло у другачијим околностима. Чак и на оваквом терену одиграли смо фантастично прво полувреме, изнад очекивања ако погледамо квалитет терена. Наравно да ми је јако жао што нисам успео да постигнем гол, имао сам две добре прилике, али биће времена и за то, на радост свих наших навијача.

Звезда је сезону започела средином јула и одиграла невероватан број утакмица, колико неки клубови упишу за целу сезону.

Имали смо дугу сезону, 37 утакмица је иза нас. Почели смо припреме у јуну, прошло је шест месеци у пуном ритму играња среда па недеља. Све смо то пребродили, још једном смо доказали да можемо. Навикли смо се на европски ритам, јер већ другу годину играмо тако. Стекли смо велико искуство и то ће нам много значити у следећој години.

За крај, високи штопер је имао поруку за навијачи који су им пружали сјајну подршку током целе године.

Наши навијачи могу да очекују још успешнију 2019. годину. Прави звездаши са много оптимизма треба да уђу у Нову годину. Наши циљеви су познати, дупла круна, а потом и поново напад на Лигу шампиона. Сви смо видели како изгледа Лига шампиона и колико су људи срећни када се ми такмичимо са најбољима. Желимо увек да приуштимо то нашим навијачима – подвукао је Вујадин Савић.

Претходни текстБен: Незаборавна јесен
Следећи текстКобиљски: Велики изазов за нас