Милојевић: Полусезона из снова

52

Тренер Владан Милојевић рекао је после победе над Чукаричким са 2:1, у 21. колу Суперлиге, да су на најбољи могући начин завршили 2018. годину.

Честитао бих играчима оба тима на борби. И по оваквим условима је могло шта да се види, да су били бољи и фудбал би био квалитетнији. Дошли смо на Баново брдо решени да добијемо утакмицу и тако завршимо 2018. годину. На самом почетку меча колега Симо Крунић је пробао са три играча у последњој линији, са јако брзим боковима, и требало нам је мало времена док смо се снашли, задовољан сам како смо то решили по оваквом времену. Други пенал смо промашили и онда ушли у нервозу против искусног ривала јер може у сваком тренутку да дође до неке грешке – рекао је Милојевић.

Није штедео речи хвале на рачун противника и клуба на чијој је клупи такође седео.

Колега Крунић ради сјајан посао, видели смо доста младих играча који су поникли у њиховој омладинској школи, то је право благо и од свог тренера могу много да науче. Срећан сам што видим те момке, који су били ту и када сам ја био тренер, да играју за први тим. Много сам захвалан Чукаричком на свему што ми је дао.

Милојевић је посебно истакао то што су се многи ангажовали како би се утакмица 21. кола одиграла.

Хтео бих да честитам свим добрим људима који су напорно радили и учинили све да се терен очисти. Нама је било најлакше да изађемо на терен, а требало га је довести у стање да може да се игра. Велико браво за све људи који су дошли и помогли да се очисти, није им било ни мало лако, и зато им одајем велико признање од срца.

Шеф стручног штаба шампиона Србије осврнуо се још једном на сам меч на Бановом брду.

Мислим да је прво полувреме сигурно једно најбољих које смо одиграли ове сезоне. Увек је најгоре играти пред крај, јер долази до пражњења. Најбитније да се нико није повредио у јако тешким условима. Хтели смо да играмо као што то иначе радимо, без обзира на терен, видели сте од почетка и Ричмонда Боаћија и Вујадина Савића, први пут су били стартери још од меча против Ливерпула. Велики су професионалци, желели су сви да играју и то ме радује. Када имате такве играче, пуно вам је срце као тренеру и вреди се онда борити за њих.

Тачна на годину на измаку тријумфално је стављена.

Заокружили смо 2018. годину на најбољи могући начин. Имали смо полусезона из наших снова. Остварило се оно што смо очекивали, имали смо баш добру 2018. генерално, добре ствари су направили моји момци. Ушли смо у Лигу шампиона, били смо ту где смо желели, а неке ствари смо могли и боље. Идемо на заслужен одмор и видећемо шта нас све чека у 2019. години – закључио је Милојевић.

Претходни текстЧукарички – Црвена звезда 1:2
Следећи текстБен: Незаборавна јесен