Чукарички – Црвена звезда 1:2

61

Наши фудбалери тријумфално су завршили 2018. годину. За крај јесење полусезоне савладали су Чукарички као гости резултатом 2:1 (2:1) у 21. колу Суперлиге. Следи зимска пауза, а првенство се наставља средином фебруара 2019.

Година на измаку остаће упамћена као једна од најуспешнијих у клупској историји. Освојена је титула првака Србије, играли смо у групној фази Лиге шампиона, а јесења полусезона је завршена тријумфално и без пораза – 20 победа и само један реми.

Последња утакмица у 2018. била је планирана за суботу, али је после одлагања услед невремена и велике количине снега ипак почела дан касније од 19:30. Терен је био очишћен од снега и колико је било могуће доведен у стање да се одигра меч на температури испод нуле.

Иако је било тешко за играње и контролисање лопте, дуел на Бановом брду је био врло занимљив, динамичан и виђена су чак три поготка у првих пола сата! Уједно, то је био и укупан број голова, а сва три бода на Маракану спаковали су Ел Фарду Бен и Ричмонд Боаћи.

Тренер Владана Милојевић је могао да рачуна на опорављеног Вујадина Савића који је чинио штоперски тандем са Дегенеком, десни бек био је Стојковић, а на супротној страни се нашао Гобељић овај пут. Још један повратник био је Бранко Јовичић и заједно са Крстичићем држао је позиције задњег везног, испред њих су деловали Бен, Ебисилио и Симић, док је у шпицу био Боаћи.

Наши момци су на Бановом брду играли у комплетно црвеној опреми и од почетка су наметнули препознатљив ритам. Први је запретио Ебисилио са дистанце већ после непуних 200 секунди, потом је два добра покушаја имао и Дегенек, а најбоља шанса од старта виђена је у 19. минуту. Симић је имао зицер на фантастично додавање Крстичића, али је голман домаћег типа Стевановић врло добро интервенисао.

Ипак, до прве промене резултата дошло је четири минута касније – Пушкарић је оборио Боаћија у казненом простору и скривио једанаестерац. Сигуран са беле тачке био је Бен, рутински је погодио доњи леви угао за вођство од 1:0.

Уследило је врло узбудљивих седам минута са још два гола, по једним на обе стране. Чукарички је стигао до изједначења у 27. минуту када је Стојановић на додавање са десног крила ударцем из прве затресао нашу мрежу за 1:1, да би затим Борјан зауставио покушај Овусуа.

Ни тај резултат није дуго био на снази, пошто је Ненад Крстичић на истеку пола сата игре решио да демонстрира какав је мајстор. Повукао је контру са средине игралишта, пробио се кроз срце противничке одбране и одложио лопту до Боаћија коме није било тешко да искоса са десне стране погодио ближи угао за 2:1.

Опао је, очекивано, ритам пред одлазак на предах, а играчи приказаним свакако нису остали дужни навијачима чија песма ни на Бановом брду није престајала.

Одмах по повратку из свлачионица могли смо да увећамо предност. Копитовић је скривио други пенал на сусрету и зарадио је други жути картон, односно искључење, а Бенов ударац са беле тачке одбранио је голман Стевановић.

Звезда је контролисала дешавања на терену и у наставку, домаћин је запретио у два-три навратака преко Овусуа, док су у црвеној опреми покушавали Јованчић и Ебисилио, без успеха. Одличну шансу у 69. минуту имао је холандски везиста, али је тукао преко пречке током мирнијег периода игре.

Није било превише шанси на обе стране у другом делу све до самог финиша када је Боаћи из непосредне близине није успео да затресе мрежу, али су наши момци задржали вођство и на тријумфалан начин завршили 2018. годину.

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (1:2)

Стадион: ФК Чукаричаки. Судија: Лазар Лукић. Гледалаца: 1.200. Стрелци: Стојановић у 27′ (Чукарички); Бен у 24′ (пен), Боаћи у 30′ (Црвена звезда). Жути картони: Пушкарић у 23′, Копитовић у 30′ и 49′, Стојановић у 32′, Богосавац у 49′ (Чукарички). Црвени картон: Копитовић у 49′ (Чукарички)

Чукарички: Н. Стевановић, Доцић, М. Стевановић, Мудрински, Копитовић, Овусу, Пушкарић, Стојановић (од 78′ Тедић), Богосавац, Ђорђевић (од 82′ Видосављевић), Шапић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Гобељић, Јовичић, Крстичић (од 46′ Јованчић), Бен, Ебисилио (од 82′ Чаушић), Симић (од 90′ Јевтовић), Боаћи.

Претходни текстОдлазак фудбалера и човека за пример
Следећи текстМилојевић: Полусезона из снова