Николићева на корак од медаље на Мастерсу у Кини

18

Наша Милица Николић на Мастерсу у Кини била је на корак од медаље. Још једном је Милица Николић показала да је врхунски И борац и да јој је место у самом врху светског џудоа. Одлично је почела учешће на завршном такмичењу великог ИЈФ тура, Мастерсу у граду Гуангџоу у Кини.

Противнице најбоље српске џудисткиње су јој свакако добро познате. Вољом жреба прва је била Португалка Катарина Коста. Ипоном је српска шампионка завршила овај меч. Одлично је почела и дуел са такмичарском која је освајила и светско злато, Јапанком Ами Кондо. Ипак, Кондо је успела да нађе решење за најбоље рангурану српску џудисткињу. Николићева се у следећем мечу, у репасажу сусрела са Ји лијом Фигероа из Шпаније. Добро познату противницу са Пиринеја је решила вазаријем и тиме ушла у борбу за медаљу. Дуел који је одлучивао о освајачу одличја са Мастерса у Кини, на жалост није ишао онако како би прижељкивали сви љубитељи џудоа у Србији.

Милица Николић остварила је пласман на пето место на Мастерсу на чему заслужује све честитке. Ниолићевој треба честитати и на одличној години у којој је још једном потврдила светску класу. Са 4046 бодова и тренутном позицијом на шестој позицији на Светској ранг листи Николићева сасвим сигурно иде путем Токија 2020.