За крај првог дела АБА, Звезда у Митровици

62

Кошаркаши Црвене звезде мтс у суботу играју против екипе Меге, меч 11.кола АБА лиге јтд. Утакмица у дворани „Пинки“ игра се од 19 часова. О предстојећем мечу говоре тренер МИлан Томић и капитен Бранко Лазић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс прву половину регуарног дела такмиења у АБА лиги јтд, завршавају утакмицом против екипе Меге у Сремској Митровици.

Црвено-бели овај дуел дочекују без пораза (10-0) и у добром расположењу након сјајне представе и убедљиве победе над екипом Бреше, која је српском шампиону донела пласман у наредну фазу Еврокупа.

Утакмица 11.кола АБА лиге јтд Мега – Црвена звезда мтс игра се у градској дворани „Пинки“ у Сремској Митровици у суботу од 19 часова, а ово ће бити 14. сусрет две екипе у регионалном такмичењу.

У претходном колу, Црвена звезда мтс је победила Задар, док је екипа Меге у драматичној завршници изгубила од екипе Будућности у Подгорици, али и даље заузима треће место на табели, па тако овај сусрет има и епитет „дербија кола“.

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић:

Очекује нас утакмица са екипом Меге која је све мечеве са кандидатима за висок пласман у АБА лиги до сада одиграли одлично. Победили су Цедевиту у Загребу, изгбили добијену утакмицу против Будућности у Подгорици, и против Партизана су одиграли добро. Млади су, изузетно перспекивни, агресивни, растрчани, имају веики број скокова, украдених лопти, асистенција. Јасно је да нас очекује тежак посао, и да ако желимо да добијемо ту утамицу, морамо да будемо на максималном нивоу. И што се тиче игре, концентрације на теренукако би дошли до победе и наставили са добрим низом у АБА лиги.За овај меч немамо Марка Кешеља који је болестан, имамо још неколико ситних повреда, па ћемо о коначном саставу за вај меч, одлучити пред саму утакмицу у Сремској Митровици.

Капитен КК Црвена звезда мтс Бранко Лазић:

Као и увек, мечеви у Сремској Митровици доносе доста неизвесности. Очекује нас утакмица са младом и амбициозном екипом, која игра агресивно, о чему говори и податак да имају у просеку скоро 40 скокова по мечу и 8 украдених лопти, али и добро и несебично у нападу, са 20 асистенција по утакмици. Одмах по завршетку меча са Брешом окренули смо се овој утакмици, јер желимо да наставимо у добром ритму и да на прави начин у завршници календарске године одиграмо утакмице које нас очекују.

Црвено-бели ће у петак у време утакмице одрадити још један тренинг у дворани „Александар Николић“.

До завршетка календарске 2018.године кошаркаши Црвене звезде мтс играју још две утакмице у регионалном такмичењу – против Цибоне у Загребу 22.12. и против екипе Будућности претпоследњег дана 2018.године у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстБорјан најбољи у Европи
Следећи текстМилојевић: За тријумфалан крај године