Крај године историјских успеха

106

Традиционалном свечаношћу „Црвено-бело вече“ обележили смо крај још једне успешне године.

Шампион Србије, годину у којој се вратио на државни трон, али и у елитно европско друштво, обележио је церемонијом на којој су проглашени најбољи фудбалери у свим категоријама и направљен својеврсан резиме црвено-белог пута до трофеја Суперлиге и групне фазе Лиге шампиона.

У присуству клупских легенди, али и бројних других пријатеља клуба и великих звездаша присутнима су се обратили руководиоци тима из Љутице Богдана и потписник успеха Владан Милојевић.

Звездан Терзић, генерани директор клуба, направио је резиме веома успешне сезоне не скривајући задовољство.

Прегршт је разлога за задовлојство како на спортском тако и на финансијском и инфраструктурном плану. Први пут после 26 година играли смо европско пролеће, потом освојили титулу, а онда постали прва екипа која се из првог кола пласирала у групну фазу Лиге шампиона. Против Салцбурга смо у спектакуларној утакмици остварили нешто што су многи пре само две или три године сматрали немогућим и називали имагинацијом. Дан после утакмице са Салцбургом, након жреба коментарисало се да Звезда неће прећи центар у шест утакмица, а ми не само да смо прешли центар већ смо освојили четири бода и били равноправан противник сваком ривалу – истакао је Терзић.

Челник црвено-белих истако је најзаслужније што ће 2018. година остати уписана златним словима.

Осим спортских остваили смо и значајан финансијски помак. Приливима смо финансијски стабилизовали клуб и увели га у границе које не оптерећују нормално пословање. Не треба изоставити ни инфраструктурне радове који су извршени, попут грејања терена, паркинга иза источне трибине, нових капија на улазу у стадион, а много тога је још у плану да се заврши, попут интерната и медико блока. Све ово не бисмо успели да није било сјајне атмосфере зато се захваљујем свима, пре свега играчима, шефу стручног штаба и спортском директору Митру Мркели. Такође бих се захвалио свим запосленима, посебно мојим најближим сарадницима. Преостаје ми да свим звездашима пожелим здравља и среће, а Црвеној звезди да настави путем којим тренутно гази.

На Терзићеве речи надовезао се Драган Џајић.

Честитам свима, а пре свега играчима, стрчном штабу и руководству. Црвена звезда мора да настоји да направи креира прави тим, колектив који ће доводити публику као што је то ове сезоне. Клуб мора да постиже врхунске резултате, то није обавеза од јуче или прекјуче већ деценијама уназад, а на њу су нас обавезали успеси претходних генерација. Црвено-бела публика тражи највише, а ми смо кадри да им то приуштимо – истакла је трећа Звездина звезда.

Спортски директор Митар Мркела такође је имао бројне разлоге да буде поносан приликом резимеа 2018. године.

Осврт на претходну годину, и да хоћемо, не дозвољава нам да будемо скромни. Играли смо пролеће у Европи, освојили Суперлигу, играли групну фазу Лиге шампиона и јасно је да година на измаку остаје за памћење. Изабраници Владана Милојевића знали су енергију са трибина да преточе у резултат. Звездан Терзић је такође заслужан, окупио је победнички тим који чине клупске легенде Драган Џајић, Светозар Мијаиловић, Пижон, Куле… Верјем да ћемо следеће године бити још јачи и да ћемо имати разлога да славимо као и ове – изјавио је Мркела.

Владан Милојевић, потписник историјских резултата шампиона Србије, захвалио се свима који су пружили допринос на сјајном путу.

Сложио бих се са претходницима да имамо сјајну сезону иза себе. Пре свега желим да се захвалим играчима, али руководству које нам је омогућило феноменалне услове за рад. Такође захвалност дугујем члановима породца наших играча. Супруге, девојке, деца, браћа, сестре играча, знају који је напор и залагање било потребно. Тешко је, али као што сам пре месец и по дана рекао: да бисте нешто направили морате да верујете. Ми смо веровали, направили велики корак и надам се да ћемо наставити у истом смеру – рекао је стратег Звезде.

Потом су додељене годишње награде Ел Фарду Бену (најбољи играч по избору играча), Милану Борјану (омиљени играч), Милану Павкову (најлепши гол), Лазару Ђурићу (најбољи млађи пионир), Виктору Радојевићу (најбољи пионир), Николи Митуљикићу (најбољи млађи кадет), Илији Бабићу (најбољи кадет) и Богдану Јочићу (најбољи омладинац).

Претходни текстКикинда Гриндекс – Црвена звезда 25:22 (10:11)
Следећи текстЗвезда у петак домаћин Спартаку (С) и Партизану