Кикинда Гриндекс – Црвена звезда 25:22 (10:11)

54

Рукометаши Црвене звезде поражени су од новајлије у Суперлиги, екипе Кикинде Гриндекс у дворани „Језеро“ у оквиру 12.кола – 25:22 (10:11).

Црвено-бели су испустили нове бодове и од прилике да полусезону крунишу на високој позицији дошли су у ситуацију да је и пета позиција упитна.

Звезда веома ослабљена неиграњем Давора Лаковића, Далибора Ђорђијевића, Петра Панића и Вукашина Поповића који су задобили лом прста, као и дуже одсутног Душана Херцеговца због лома носа. Голман Немања Љубеновић се опоравио и вратио у екипу, док је у тиму био и ровити Михајло Стошљевић.

Добро су отворили утакмицу црвено-бели, повели са 1:3, затим и са 2:5, и углавном је Звезда имала три гола предности које одржавала до финиша када је голом Бугариновића повела 8:11, али су Лисица и Митрић поставили коначних 10:11 на крају првих тридесет минута.

Међутим, већ на старту другог периода игре Кикинда је преокренула резултат и повела први пут након уводних 1:0, а након гола Митрића за 15:12 Ненад Перуничић је затражио тајм-аут. Минут одмора је уродио плодом, Звезда је изјадначила на 16:16, али Милан Лисица је био креатор новог преокрета који је донео нова три гола прености Кикинди (20:17), вођство које изабраници Ненада Перуничића нису успели да стигну до краја меча. У последњих десета минута домаћа екипа је контролисала резултат, имала три гола предности, а победу је потврдио Лисица са седам метара у 58.минуту погодио за 24:21, Љубојевић и Комарек су поставили коначних 25:22 за Кикинду.

Кикинда је након доласка Горана Куртеша везала и трећи узастопни тријумф, док су црвено-бели забележи четврти неуспех у сезони.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Борислав Љубојевић са 7 голова, Петар Бугариновић је погодио четири пута, Иван Рајичевић 3. На другој страни Милан Лисица са 11 голова најефикаснији на сусрету.

Последњу утакмицу у 2018.години и у овој полусезони Црвена звезда ће одиграти у суботу у „Шумицама“ против Спартака у 18 часова.

Кикинда – Црвена звезда 25:22 (10:11)

Кикинда, дворана: „Језеро“. Гледалаца: 880. Судије: Благојевић и Ђокић (обојица из Јагодине). Седмерци: Кикинда 6 (5), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Кикинда 4, Црвена звезда 8 минута.

КИКИНДА: Кецман, Трнинић, Дукатаров 1, Лисица 11 (4), Голић, Блажић, Кењало, Куртеш 2, Мишков, Гамбер, Врговић 3, Трумбеташ 3, Витас, Комарек 2, Мирић 3 (1). Тренер: Горан Куртеш

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 2, Хорват 1, Лазић, М. Николић, Н. Николић 2, Туфегџић, Љубојевић 7, Љубеновић, Бугариновић 4 (2), Радисављевић, Димић 1, Рајичевић 3 (1), Јовановић, Петрић 1, Стошљевић 1. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстЗвезда сигурна и у Бановићима
Следећи текстКрај године историјских успеха