Иза југа Маракане – Центар региона

63

Успеси првотимаца Црвене звезде, али и сам реноме клуба из Лутице Богдана магнет су за клубове у региону, а у прилог томе најбоље говори слика виђена претходног викенда на теренима иза југа Маракане.

Чињеница да је већина генерација завршила званичне обавезе већ почетком децембра није била повод за превремену паузу у црвено-белој радионици, а Звездини бисери форму су наставили да брусе кроз пријатељске дуеле.

Гости шампиона Србије, у различитим категоријама, претходног викенда били су клубови из свих крајева државе, али и један црногорски представник, а поглед на терене омладинске школе којима су током два дана готово непрестано трчали таленти још једном је потврдио да Звезда не треба да брине за будућност.

Наши таленти одмерили су снаге са клубовима из чак девет градова, па се може рећи да смо били епицентар фудбалских дешавања кад је јуниорски фудбал у питању.

Гости Црвене звезде били су дечаци из Горњег Милановца, Краљева, Ниша, Ваљева, Панчева, Црвенке, Темерина, Крушевца и Подгорице, а огромно интересовање клубова из региона да одмере снаге са највећим талентима у Србији са задовољством је прокоментарисао Дејан Цветковић, секретар Звездине школе.

Успех првог тима у Лиги шампиона је вратио клуб на европску фудбалску мапу, али и скренуо пажњу талената у региону. Играчи, али и тренери желе да изађу Звезди на мегдан и одмере снаге са најбољима. Додатни мотив сваком фудбалеру је пример Дејана Јовељића који је кроз нашу школу стигао до најсветлије фудбалске позорнице, а не треба заборавити ни другу Звездину децу која су данас првотимци попут Вујадина Савића, Филипа Стојковића, Славољуба Срнића… Сви желе да се против нас покажу у најбољем светлу и скрену пажњу како би задужили црвено-бели дрес – истакао је Цветковић.

Кадети су снаге одмерили са Металцем и Кикером, млађи кадети са Аполоном и Коперникусом, пионири су угостили Ваљево и Панчево, а годину дана млађа селекција сусрела се са Аполоном и Црвенком. Генерација 2007. угостила је Ван тим из Темерина и Кикер, док су претпетлићи провере одиграли са Дуелом из Крушевца и Црвеном стијеном.

Звезда је одувек магнет за клубове како из земље и региона тако и шире. Слика виђена претходних дана буди задовољство, али је сатисфакција још већа кад се узме у обзир да ће тако бити током сваког викенда до почетка пролећне сезоне, изузев током новогодишњих празника. Успеси, али и тренуци попут поменутих додатни су мотив за наше играче и сатисфакција за сваког ко ради на њиховом развоју – изјавио је Цветковић.

Претходни текстКалендар „Звезда може, Звезда зна!“
Следећи текстКарте за Чукарички и на Маракани