Рапсодија Црвене звезде у дворани ’’Александар Николић’’

103

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су убедљиву победу у 9. колу Еврокупа. Црвено-бели су савладали Брешу и дошли надомак пласмана у Топ 16 фазе Еврокупа – 103:67.

Среда вече протекла је у знаку Црвене звезде и њене брилијантне партије у 9. колу Еврокупу. Публика у дворани ’’Александар Николић’’ имала је прилику да ужива у спектакуларном издању изабраника Милана Томића, а ни убедљива победа није изостала – 103:67.

У оваквом издању није било слабе карике и сви играчи су дали свој допринос. О томе најбоље сведочи податак да се свих 12 играча уписало у листу стрелаца, а најефикаснији је био Џо Регланд са 16 поена, али и 10 асистенција. Капитен Бранко Лазић постигао је 14 (без промашаја из игре), док је Били Берон меч завршио са 13 кошева и осам асистенција. Двоцифрен је био још и Бориша Симанић који је уз 12 кошева придодао и шест ухваћених лопти.

Бајковито прво полувреме окончано је са великих 43 поена предности (65:22). Звезда је брилијирала у свим сегментима игре у првих 20 минута, а остатак посла је заиста био рутина. Ритам јесте мало опао, али задржаваши озбиљан приступ црвено-бели су убедљиво славили.

Црвено-бели су са много енергије ушли у утакмицу. Кључ доминације у првој деоници била је гранитна одбрана, а константно су се смењивали расположени играчи у нападу. Разлика је расла и расла све до 20 поена предности када је Мајкл Оџо погодио уз прекршај – 28:8.

Висока предност је задржана без проблема и до краја првог периода. Веома је занимљиво да је чак осам изабраника Милана Томића постигло поен у првој деоници. Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Мајкл Оџо са шест поена, док су капитен Бранко Лазић и Бориша Симанић постигли по пет кошева.

Звезда је била у фантастичном ритму. Опасност у нападу је вребала са свих страна, док је игра у одбрани била константна. Џо Регланд је диктирао ритам утакмице, али су сјајне роле у другом периоду имали и Дејан Давидовац и Стратос Перпероглу. Црвено-бели су у потпуности контролисали дешавања на терену, а након свега 17 минута и тројке Билија Берона Звезда је стекла невероватан 31 поен предности – 51:20.

Црвена звезда је полувреме из снова завршила са невероватних 43 поена предности. Још једном, невероватних 65 према 22.

Према очекивањима у наставку је ритам утакмице опао. Нестварно шутерско издање црвено-белих се наставило, али не и у невероватној мери из првог полувремена. Бреша је по сваку цену желела да смањи разлику и приказала веома добру игру у трећој деоници. Међутим, изабраници Милана Томића нису дозволили претарано опуштање и заиста рутински привели меч крају.
Сви играчи из ростера су добили прилику и веома је успешно искористили. О томе најбоље сведочи и податак да су се сви играчи Црвене звезде мтс уписали у листу стрелаца.

Црвена звезда мтс – Бреша (31:14, 34:8, 17:21, 21:24)

Црвена звезда мтс: Регланд 16 (10ас), Раданов 3, Перпероглу 7, Давидовац 8, Ненадић 5, Лазић 14, Фаје 3, Берон 13 (8ас), Риле 8 (6ск), Симанић 12 (6ск), Цирбес 6 (5ск), Оџо 8.

Претходни текстНови мандат Мијаиловићу
Следећи текстТомић: Показали смо карактер када је било неопходно