Перфектан викенд Звездине деце

58

Јуниори, кадети и пионири Црвене звезде мтс остварили су убедљиве победе минулог викенда. Јуниори су савладали Младост Ветерник 100:44, кадети били бољи од Слободе 97:48, док су пионири једнако убедљиво тријумфовали на гостовању Сави 81:44.

Звездина деца наставила су да бележе сјајне резултате. Протекла недеља била је у знаку јуниора који су без пораза окончали квалификациони турнир АБА лиге у Задру па је то био повод њиховог доласка у дворану ’’Александар Николић’’. Наиме, симболично, баш против Задра јуниори Црвене звезде су дали подршку првотимцима и задужили велики аплауз публике.

На крилима изузетног наступа у Задру, на ком су црвено-бели јуниори обезбедили пласман на завршни турнир АБА лиге и то као једини српски клуб, селекција црвено-белих до 18 година савладала је на домаћем паркету Младост Ветерник резултатом 100:44 ( 25:11, 30:11, 31:10, 14:12).

Најефикаснији био је Бојан Томашевић који је меч завршио са 18 поена и седам скокова. Двоцифрени су били и Никола Манојовић који је забележио 15 поена, Милош Чојбашић који је уз 14 кошева придодао и шест скокова, као и Лазар Живановић који је меч завршио са 11 поена.

На овај начин јуниори су уписали шесту победу и након осам одиграних утакмица заузимају четврту позицију у Рода Јуниорској лиги Србије. Требало би истаћи да Црвена звезда има утакмицу мање од конкурената за највиши пласман.

Црвено-бели кадети задржали су перфектан учинак у Триглав Кадетској лиги Србије. Налик на први тим Црвене звезде и кадети не знају за пораз и имају учинак од девет победа из исто толико утакмица. До нове убедљиве победе изабраници Бранка Кнежевића дошли су веома убедљиво, савладавши на домаћем терену Слободу резултатом 97:48 (25:3, 27:11, 26:22, 19:12). Међу црвено-белима је било чак пет двоцифрених играча. Најефикаснији био је Милутин Остојић са 17 поена, али и са по седам скокова и асистенција. Пратили су га Никола Благојевић и Вук Добрашиновић са по 13 кошева, Јагош Денић је додао 12, а Марко Михаиловић завршио меч са 11 поена.

Кадети Црвене звезде и након девет кола немају пораз и заузимају прво место на табели.

Пионири Црвене звезде до новог убедљивог тријумфа дошли су на гостовању екипи Сава 81:44.

Претходни текстЦрвено-бели спремни за Брешу
Следећи текстОмладинци поклекли у завршници