Омладинци поклекли у завршници

109

Омладинци Црвене звезде поражени су од су Пари Сен Жермена резултатом 1:0, а једини погодак на мечу постигао је Мунига у 83. минуту.

Омладинци Црвене звезде поражени су на опроштају од УЕФА Лиге младих, а моменат одлуке виђен је у 83. минуту. Резервиста гостију, Мунига, у завршници меча искористио је грешку Гордића приликом истрчавања и лошу процену голмана црвено-белих преточио у погодак.

Ученици Братислава Живковића ће имати повода да жале за пропуштеним шансама, а међу њима најозбиљнију имао је Бурмаз у 61. минуту. Нападач Црвене звезде избио је сам пред голмана и из стопостотне прилике гађао у гостујућег ћувара мреже.

Французи су отворили низ шанси већ у 6. минуту ударцем Аушића, а само три минута касније Великић је опробао ударац, али је био непрецизан.

Уследио је низ полушанси на обе стране, али се резултат до одласка на одмор није мењао.

Звезда је у наставку била опаснији ривал, неретко претивши из контранапада, али је казна за неискоришћене шансе уследила у 83. минуту.

Трачак среће и трунка хладнокрвности у завршници фалила је да црвено-бели ипак избегну пораз, па ће се о покушајима Терзића и Радуловића причати као последнијим приликама да шампион Србије избегне пети пораз у групној фази.

Звезда је такмичење завршила као четвртопласирана у групи са једним бодом, освојеним на премијери против Наполија, док се у наредну рунду директно пласирао Ливерпул.

Црвена звезда – Пари Сен Жермен 0:1 (0:0)

Стадион: Стадион Чукаричког. Судија: Нејц Кајтазовић (Словенија). Стрелац: Мунига у 83. минуту. Жути картони: Кукољ, Великић, Бурмаз, Ераковић (Црвена звезда), Фресанж, Аушиш (ПСЖ).

Црвена звезда: Гордић, Кукољ, Миликић, Ераковић, Терзић, Великић (од 53. Ђорђевић), Ајдиновић (од 83. Пулетић), Стојановић, Јочић, Бурмаз (од 68. Радуловић), Бабић (од 53. Стојанчић).

ПСЖ: Матимбу, Макутунгу (од 73. Јапи), Куаси, Нија, Ларкеши, Фадига, Вилијамс (од 65. Руиз-Атил), Аушиш, Провиденс (од 65. Кулибали), Ферсанж, Јасин (од 73. Мунига).

Претходни текстПерфектан викенд Звездине деце
Следећи текстЗвезди припао први меч полуфинала Купа