Шамот – Црвена звезда 25:25 (12:15)

173

Рукометаши Црвене звезде ремизирали су у Аранђеловцу против домаћег Шамота 25:25 (12:15) у оквиру 11.кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су имали континуирано вођство до током већег дела меча, затим и у финишу када се десила практично идентична ситуација као на утакмици против Обилића, па је Звезда уместо победе изгубила бодове.

У екипу су се вратили ровити Давор Лаковић и Владимир Димић, проблем са вирусом протеклих дана имао је Михајло Стошљевић.

Црвена звезда је до 5.минута дошла до предности од 1:5, коју је Шамот до последње трећине првог полувремена истопио, када смо видели и прво изједначење на мечу, (8:8). Уследиле су две серије по три везана гола црвено-белих, са оба крила су били прецизни капитен Рајичевић и Љубојевић, као и Бугариновић, који је поставио коначних 12:15 након тридесет минута игре.

Деловало је да је Звезда сигурна у намери и да ће бодови са екипом кренути за Београд. Међутим, борбена екипа Шамота је стигла до изједначења у 41.минуту (18:18) и пуних 10 минута смо гледали гол за гол, када су Димић и Бугариновић погодили за 22:24. Уследило је ново изједначење, тренер Перуничић је затражио тајм-аут да би Јанко Пешић погодио за 24:25. Али, и на другој страни након минута одмора, и неколико грешака Звезде, лопта дошла на црту до Милинића, који је искористио прилику за 25:25. Звезда је имала последњи напад, али није погодила за победу.

Црвена звезда је уместо треће позиције пала на пето место, а најефикаснији у новом ремију био је Бугариновић са 10 голова, док је Рајичевић пет пута погађао мређу домаћих.

У наредном колу стартује други део шампионата када Звезда гостује у Кикинди, а за крај дочекаће Спартак у „Шумицама“.

Шамот 65 – Црвена звезда 25:25 (12:15)

Аранђеловац, дворана: „Шумадија“. Гледалаца: 900. Судије: Стојковић (Ниш)) и Николић (Лесковац). Седмерци: Шамот 65 4 (4), Црвена звезда 4 (4). Искључења: Шамот 65 8, Црвена звезда 12 минута.

ШАМОТ 65: Радојичић, Милићевић 2, Илић 7 (3), Радосављевић 2, Л. Радовић 2, Чоловић 4, Југовић, Ломић, Милинић 3 (1), Аврамовић, Т. Радовић, Живковић 1, Стојковић 4, Митровић, Ђорђевић. Тренер: Слободан Једоксић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 1, Хорват, Николић 2, Лаковић, Љубојевић 1, Бугариновић 10 (3), Панић, Радисављевић, Димић 5 (1), Поповић, Ђорђијевић 1, Рајичевић 5, Јовановић, Петрић, Стошљевић. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстИзбори за председника – Много већи одзив
Следећи текстНова убедљива победа Звездиних оклопника