И након паузе старе, победничке навике – 10/0

54

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су десету узастопну победу у АБА лиги. Црвено-бели су након двонедељне паузе и месец дана одсуства са домаћег паркета савладали Задар резултатом 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17).

Кошаркаши Црвене звезде мтс вратили су се на домаћи паркет након више од месец дана паузе, односно двонедељног одмора од такмичарских утакмица. Пауза је пријала црвено-белима који су задржали старе, победничке навике.

Изабраници Милана Томића наставили су да доминирају регионалним теренима. Десета узастопна победа у АБА лиги водила је преко екипе Задра која се суочила са гранитном одбраном Црвене звезде и расположеним шутерима.

На крају, резултат је био убедљив – 97:70.

Изузетно расположени на почетку утакмице били су Џо Регланд и Маик Цирбес. Тај тандем је изузетно функционисао и створио је првих 16 од 19 поена Црвене звезде, а самим тим и био заслужан за прво осетније вођство на утакмици – 19:10. Узвратио је Литл са две тројке и Задар је пришао, али су црвено-бели одговорили веома чврстом одбраном и оставили госте без поена до краја деонице – 22:16.

До прве двоцифрене предности водио је Стратос Перпероглу са четири узастопна поена из контранапада – 26:16.

Дејан Давидовац погодио је тројку из угла за плус 14, а после неколико напада без поена на обе стране након велике пожртвованости у одбрани, Симанић је погодио своју другу тројку на утакмици и донео свом тиму највеће вођство на мечу – 43:26.

Добра одбрана црвено-белих је чувала вођство које је остало двоцифрено и при одласку на велики одмор – 45:33.

Већ у другој деоници било је очигледно да су изабраници Милана Томића у потпуности преузели контролу над утакмицом. Тако је било и у трећем периоду. Добром одбраном црвено-бели су приморавали Задране да тежим путем долазе до поена. Чврстина у одбрани и добар проток лопте у нападу је био кључ. Сјајне минијатуре расположених Цирбеса, Регланда, Симанића, Перпероглуа… Градили су, испоставиће се, предност која није могла да буде угрожена. Звезда је ишла и на плус 22 на 12 минута пре краја након поена Немање Ненадића – 70:48.

То је заиста била висока предност и дозволила је тренеру Томићу луксуз да често ротира и задржи свежину играча пред изразито важан меч у уторак када ће Црвена звезда дочекати Брешу у Еврокупу.

Опуштања није било, напротив. Првотимци Црвене звезде су и овог пута одиграли за пример све до последњег звука сирене и забележили убедљив тријумф.

Црвена звезда мтс – Задар 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17)

Црвена звезда мтс: Регланд 17 (6ас), Перпероглу 15, Давидовац 3 (6ск, 6ас), Ненадић 8, Лазић 3, Фаје 8, Берон 7, Добрић, Ристић 4, Симанић 11, Цирбес 14 (5ск), Оџо 7.

Милан Томић:

Како се утакмица завршила, мислим да не можемо да направимо велику анализу. Стварно смо одиграли добро свих 40 минута. Када имамо 29 поена из контранапада, онда долази и овакав резултат. После двонедељне паузе смо коначно заиграли, а сада у среду следи Бреша када треба да одиграмо још бољу утакмицу и да остваримо победу.

Захвалио бих се навијачима на подршци. У среду очекујем да имамо добру подршку, а надам се да ће бити пуна дворана.

Претходни текстГобељић: Поносан на европску Звезду
Следећи текстОбавештење за улаз на стадион