Обезбеђена јесења титула

49

Фудбалери Црвене звезде осигурали су звање јесењег шампиона три кола пре одласка на зимску паузу! Изабраници Владана Милојевића победили су Вождовац резултатом 2:0 (2:0) у 18. колу Суперлиге Србије.

Бранилац титуле има 50 бодова, девет више од другопласираног Радничког и бољи међусобни учинак (победа и реми), па екипа из Ниша као први пратилац не може бодовно да угрози и престигне Звезду на врху до краја полусезоне.

За нови, 16. тријумф нашег тима побринули су се Лоренцо Ебисилио и Ел Фарду Бен головима у 28. и 33. минуту када је решено питање победника пред нешто више од 8.000 гледалаца.

Тренер Владан Милојевић, за разлику од претходних мечева, имао је нешто више играча на располагању, самим тим и више могућности за стартних 11.

Опорављени Милан Павков се нашао од почетка на терену први пут још од Ливерпула и предводио је напад, иза њега су деловали Бен, Ебисилио и Симић, тандем задњих везних били су Крстичић и Јованчић, а квартет у одбрани испред Борјана чинили су Гобељић, Дегенек, Бабић и Родић.

Потпуну иницијативу су имали црно-бели од првог судијског звиждука, најчешће нападали по десној страни и држали игру апсолутно под контролом. Први је са дистанце запретио Крстичић, капитен шампиона Србије као и против Наполија, да би најбоља шанса од почетка била виђена у 12. минуту.

Бен је готово идеално проиграо Павкова коме је голман Илић „скратио угао“ и правовремено ушао у ударац. У сличној ситуацији умало се нашао и Симић, али је чувар мреже Вождовчана још једном добро интервенисао.

Ређале су се шансе нашег тима и коначно је у 28. минуту једна била и крунисана. Добру акцију започео је Павков, проиграо је Гобељића који је са десног крила идеално пронашао Ебисилија и он је главом проследио лопту у доњи леви угао за 1:0.

Тај резултат је био на снази свега пет минута, јер је уследила нова лепа акција црвено-белих после које је вођство удвостручено. Опет су добро комбиновали наши офанзивци, сада је Ебисилио упослио Павкова, он је главом спустио лопту и Бену није било тешко да се побрине за 2:0.

Гости су запретили у малом градском дербију пред одлазак на предах, и то после прекида. Михајлов је добро захватио лопту главом после корнера Луковића и Борјан је фантастичном парадом по ко зна који пут показао какве рефлексе има и да је маестралан међу стативама.

И у наставку је Звезда држала лопту у ногама и диктирала темпо, без већих прилика на обе стране. На истеку сат времена игре Милојевић је направио двоструку измену и уместо Симића и Јованчића увео Марина и Чаушића, коме је ово, као и Павкову, био повратнички наступ после повреде.

Гости су нешто више покушавали да учине на нашој половини, па је тако Ступаревић побегао пратиоцима у једном тренутку, али је Борјан одлично био постављан и зауставио ударац искоса са десне стране у супротан угао. Узвратио је убрзо Чаушић снажним шутем са око 25 метара који је отишао изнад пречке.

Пред последњих 10 минута шансу са клупе добио је и опорављени Ричмонд Боаћи уместо Павкова, а црвено-бели су рутински привели утакмицу крају и са скоро 9.000 навијача прославили то што су обезбедили звање јесењег шампиона.

Звезду до зимске паузе очекују још четири утакмице, три првенстве против Спартака, Напретка и Чукаричког, и последњи изазов у групној фази Лиге шампиона 11. децембра када ће угостити Пари Сен Жермен.

Црвена звезда – Вождовац 2:0 (2:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 8.123. Судија: Петар Пипер. Стрелци: Ебисилио у 28′ и Бен у 33′. Жути картони: Михајлов у 34′ (Вождовац)

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Јованчић (од 60′ Марин), Крстичић, Бен, Ебисилио, Симић (од 60′ Чаушић), Павков (од 79′ Боаћи).

Вождовац: Илић, Максимовић (од 76′ Машовић), Милуновић (од 63′ Дуроњић), Ковачевић, Ступаревић, Луковић, Михајлов, Пуртић, Павловић (од 63′ Зличић), Јовановић, Ћирковић.

Претходни текстАБА У19 – Звезда без пораза окончала турнир
Следећи текстМилојевић: Хвала навијачима на подршци