АБА У19 – Звезда без пораза окончала турнир

67

Црвено-бели победили у Задру екипу Петрол Олимпије резултатом 69:66, и без пораза у 5 утакмица изборили Ф4 АБА лиге за играче до 19 година. Томашевић са 16 и Живановић са 13 поена најефикаснији у последњој утакмици турнира у Задру. Учесници Ф4: Црвена звезда, Игокеа, Цедевита и Цибона.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Петрол Олимпију 69:66 у последњој утакмици на квалификационом турниру у Задру, и тако тријумфално, без пораза окончали такмичење након 4 дана, и пет одиграних утакмица у дворани „Јазине“ у Задру.

Резултат по четвртинама био је (12:15,23:16, 12:14 и 23:20) у утакмици која није имала никакав резултатски значај, јер су црвено-бели цео посао завршили још у суботу након победе над екипом Цибоне.

Подсетимо, редом су од чевртка црвено-бели победили: Будућност, домаћина Задар пред пуним трибинама легендарних Јазина, па Партизан НИС, Цибону и коначно Олимпија.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Томашевић са 16 поена и 8 скокова, Живановић са 13 и Поповић са 11 поена, док је двоцифрен учинак имао и Васић са 10 поена..

КК Црвена звезда мтс: Карапанџић 7, Павићевић , Добрашиновић, Поповић 11, Манојловић , Радосављевић 2, Васић 10, Машић 2, Димитријевић, Томашевић 16, Ћојбашић 8+7ск, Живановић 13.

Екипа Црвене звезде мтс одмах се враћа аутобусом за Београд, а термин одигравања завршног турнира Ф4 АБА лиге јтд за јуниоре биће познат накнадно. Турнир ће се играти крајем јануара, а црвено-беле, крајем фебруара очекује ново учешће на квалификационом турниру „Марко Ивковић” у Београду где ће се борити за пласман на Ф8 Евролиге чији су редовни учесници већ годинама.

Претходни текстПораз Звездиних дама после преокрета
Следећи текстОбезбеђена јесења титула