Црвена звезда гост Партизана (субота, 17)

49

У суботу од 17 часова у дворани „Александар Николић“ игра се први овосезонски дуел Црвене звезде и Партизана. Црвено-бели гости у утакмици 9.кола АБА лиге јтд, О мечу говоре тренер Милан Томић и капитен Бранко Лазић.

Меч који отвара ову рунду такмичења пред двонедељну паузу која следи због обавеза националног тима, игра се у дворани „Александар Николић“ од 17 часова.

Ово је први сусрет градских ривала после полуфинала српске Суперлиге у којој су црвено-бели славили резултатом 2:0.

Пред овај меч екипа Црвене звезде мтс заузима прво место на табели без пораза, а тренер Милан Томић нема проблема са повредама играча, иможе да рачуна на све расположиве снаге:

Милан Томић, тренер КК Црвена звезда мтс:

Дерби је специфична утакмица, али ми знамо који је наш циљ у овом мечу. Сигурно да је потребно да се у суботу одигра борбено, али са пуно памети, у оба правца, у одбрани и у нападу. Играмо на страни, пред њиховом публиком, понављам потребно је да одиграмо ангажовано, борбено са 120 посто, не 100 посто, а концентрација мора да буде на максималном нивоу – рекао је тренер црвено-белих.

Бранко Лазић, капитен КК Црвена звезда мтс:

Први дерби у новој сезони, играћемо га као гости, али та чињеница врло често у оваквим мечевима није била пресудна, већ су одличивали неки други детаљи. Оно што је за нас важно, је да одиграмо нашу игру и поновимо неке добре утакмице у којима смо показали шта можемо. Предуслов за то је да одиграмо чврсто у одбрани, са максимално концентрацијом и придржавајући се плана из свлачионице. Имали смо довољно времена да се припремимо за овај меч након повратка из Андоре и очекујем добру утакмицу – рекао је капитен црвено-белих који има велико искуство играња оваквих мечева у којима је актер још од 2011.године.

Ово ће бити 36.дуел две екипе у регионалном такмичењу, Црвена звезда мтс је забележила 16 победа, у претходној сезони, оба дуела у регуларном делу такмичења добили су црвено-бели.

Након ове утакмице, следи двонедељна пауза, а наредни противник биће екипа Задра 9.децембра у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстБогат суботњи програм
Следећи текстЗвездини кадети шампиони Србије