Обилић – Црвена звезда 31:31 (12:16)

123

Рукометаши Црвене звезде у оквиру 8.кола Суперлиге ремизирали су са Обилићем у хали УСЦ „Вождовац“ на Бањици, 31:31.

Црвена звезда је имала вођство од првог до последњег минута када је домаћи тим стигао до изједначења, а Звезда изгубила победу. Црвено-бели су били ослабљени неиграњем Давора Лаковића и Ивана Рајичевића, што се у пресудним моментима осетило.

Почело је брзом серијом црвено-белих од 4:0, што је била и основа за предност током целог тока меча. Изабраници Ненада Перуничића су углавном имали четири гола предности, а максимална разлика износила је +5. До краја полувремена Обилић је успео само да се приближи на два гола заостатка (8:10) у 19.минуту, али је Звезда одмах узвратила преко Љубојевића и Стошљевића. Петар Бугариновић је поставио 12:16 након првих 30 минута.

И у наставку је Звезда имала сигурну предност, Обилић је преко Ивошевића дошао до 22:23 у 47.минуту, одмах су црвено-бели одбили налет головима са крилних позиција, прецизни су били Пешић и Јокић. Звезда је све до истека 58.минута имала три гола предности, и нико није наслућивао пад у игри који ће проузроковати било који исход а да није победа црвено-белих. Обилић је преко Растка Аничића, уз један гол Мирића, стигао до изједначења у последњем минуту. Звезда је била збуњена таквим редоследом дешавања да није успела да организује последњи напад на утакмици.

Нису успели црвено-бели да уђу у победнички ритам пред утакмицу са Новим Пазарем наредног викенда у „Шумицама“, и поново су испустили велику предност и вредну победу, којом би се прикључили горњем делу табеле.

Петар Бугариновић је био најефикаснији са 8 голова, по четири су постигли Ђорђијевић и Јокић.

Утакмицу 9.кола Црвена звезда – Нови Пазар преносиће директно РТС.

Обилић – Црвена звезда 31:31 (12:16)

Београд, УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Обилић 2, Црвена звезда 12 минута. Црвени картони: Подрашчић (Обилић). Петерци: Обилић 9 (6), Црвена звезда 3 (3).

ОБИЛИЋ: Радовић, Подрашчић, Ћоровић 5, Вокши 8, Аничић 8, Јестровић 1, Дражић, Миљаковић, Мирић 1, Павић 5, Стојић, Теодоровић 1, Мандић, Ђорђевић, Ивошевић 2, Бећировић. Тренер: Даниел Петковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 2, Хорват, Лазић, Николић 3, Туфегџић, Љубојевић 2, Љубеновић, Бугариновић 8, Панић, Херцеговац 3, Димић 2, Поповић, Ђорђијевић 4, Стошљевић 3, Јокић 4. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстПобеда Звездиних дама на почетку сезоне
Следећи текстЗвезда у понедељак дочекује Спартак