Вечити дерби без победника

89

Ватерполисти Црвене звезде освојили су први бод у овој сезони пошто су одиграли нерешено 10:10 са Партизаном у 5. колу Триглав Регионалне лиге.

Као и увек вечити дерби је донео велику и беспоштедну борбу два велика ривала. Прштало је на све стране у базену на Бањици, а на крају је меч завршен без победника.

Домаћи су повели у 3. минуту, а Звезда је прелепим лоб ударцем Вељка Танкосића изједначила. Партизан је потом са два гола одмакао нашој екипи која је до краја прве четвртине успела да самњи засотатак голом Кристијана Шулца.

Играло се мушки, врло борбено на обе стране. Црвено-бели су искористили играча више када је гол постигао Душан Васић за 3:3. Партизан је брзо узвратио и поново дошао до предности. Наши ватерполисти користе новог играча више, а Милош Максимовић доноси ново поравнање резултата. Прво вођтсво нашем тиму донео је Борис Поповић после феноменалне акције (4:5). Домаћин је из контранапада дошао до 5:5 и с тим резултатом се отишло на полувреме.

На почетку треће деонице Шулц се по други пут уписао у листу стрелаца и донео је ново вођство нашој екипи. Мајсторијом Аџића Партизан је поново утакмицу увео у резултатски егал, а већ у следећем нападу је Марко Радовић сјајним голом Звезду вратио у вођство. Са два гола домаћин је преокренуо резултат, иако је Васић у тим тренуцима имао прилику да супротно уради за наш тим, али је погодио пречку из петерца.

Ватерполисти Црвене звезде су у последњу четвртину ушли са голом заостатка. Шулц је погодио трећи пут на мечу, овога пута са дистанце, па је резултат био 8:8. Преокрет екипи Дејана Савића донео је Стефан Илић, али је Партизан са два гола Королије преокренуо. Резултатски егал и коначан резултат 10:10 поставља Илић својим другим голом.

Црвену звезду је на овом мечу предводио Кристијан Шулц са 3 гола, док је Стефан Илић два пута затресао мрежу ривала. По један погодак постигли су Танкосић, Максимовић, Васић, Поповић и Радовић.

Наредног викенда Црвена звезда дочекује екипу ОВК ПОШК у оквиру 6. кола Триглав Регионалне А1 лиге, а претходно ће црвено-бели, 21. новембра у Италији, одиграти меч 3. кола ЛЕН Лиге шампиона против Бреше.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3)

Београд – Базен: СЦ Бањица. Судије: Иван Раковић и Ненад Голијанин. Играч више: Партизан 14(4), Црвена звезда 9(3). Петерци: Црвена звезда 1(0).

ПАРТИЗАН: Влаховић (12 одбрана), АНдрин, Касум, Королија 3, Радуловић, Томић 1, Аџић 2, Андрејевић 1, Барач 1, Радановић 1, Радоњић 1, Гбадамаси, Белопавловић, Нешић. Тренер: Стефан Ћирић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (7 одбрана), Танкосић 1, Максимовић 1, Бурсаћ, Перковић, Васић 1, Битадзе, Жежељ, Илић 2, Поповић 1, Шулц 3, Радовић 1, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Дејан Савић.

Претходни текстЦрвено-бели убедљиви против Радничког
Следећи текстЕраковић: Ужелео сам се фудбала