Црвено-бели дочекују Морнар

54

Екипа Црвене звезде мтс дочекује у суботу Морнар из Бара у утакмици 8.кола АБА лиге. О предстојећем мечу, и једном од дербија овог кола говоре тренер Милан тОмић и центар Душан Ристић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Морнара у једном од дербија 8.кола АБА лиге.

Црвено-бели желе да наставе низ победа у регионалном такмичењу и у репризи прошлосезонског полуфинала, против екипе која је била најпријатније изненађење АБА лиге у сезони 2017-2018.

Екипа Морнара и ове сезоне, као учесник Еврокупа игра врло брзу кошарку на поен више, а управо и због квалитета ривала и таквог стила игре тренер црвено-белих Милан Томић очекује неугодну и врло специфичну утакмицу:

Треба да исконтролишемо екипу Морнара, треба да поправимо број наших грешака, пошто имамо 17 у просеку у Еврокупу и треба да исконтролишемо ту њихову брзу игру и велики број покушаја за три поена – истакао је тренер црвено-белих и додао да очекује реакцију након пораза од Монака:

Сигурно да треба да се реагује. Био је то први пораз код куће. Ми смо и рекли на почетку сезоне, биће и успона и падова. У овом тренутку ја не могу да кажем да је то пад. То је једна лоше одиграна утакмица. Сад ће неко да каже ‘и у Улму је било лоше’, али смо ми одиграли боље против Олимпије. Сад треба да се успостави контрола. Морнар у добром расположењу долази након победе против Торина у Еврокупу, али на нама је да добром чвртсом, контролисаном игром дођемо до бодова.

Душан Ристић: – Долази нам квалитетна екипа, у доброј атмосфери након вредне победе у Еврокупу коју су забележили у Бару против Торина. Играју врло брзу кошарку са пуно шутева, шутирају из свих позиција, и могу да буду јако опасни, ако наметну свој стил игре. Зато морамо од старта да одиграмо добру одбрану, да притиском наметнемо свој ритам, контролишемо утакмицу, и онда имамо добре услове да дођемо до вредне победе. Она нам доноси доста тога, пред пут у Андору, и након утакмице са Монаком коју смо архивирали, али из ње треба да извучемо неке поуке.

Пред овај меч под знаком питања су наступи Дејана Давидовца (дисторзија скочног зглоба) и Алексе Раданова (проблем са леђима након тренинга у четвртак увече).

Утакмица Црвена звезда мтс – Морнар игра се у суботу од 19 часова у дворани „Александар Николић“ карте су у продаји од петка у свим пословницама Евентима, и такође и на благајни дворане „Александар Николић“ у усботу од 16-19 часова.

Претходни текстЗвездини кошаркаши у „Rancco“ оделима
Следећи текстЕбисилио предводи Звездине асистенте