Дерби групе А, стиже Монако

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс у среду од 19 часова играју меч 7.кола групе А против екипе Монака. Пред овај меч сви играчи спремни, о дербију групе говоре тренер Милан Томић и центар Маик Цирбес.

Кошаркаши Црвене звезде мтс играју у среду важну утакмицу 7.кола Еврокупа против француског Монака.

Други дуел ова два тима у оквиру групе А, представља и борбу за прво место на табели. Црвено-бели воде са скором 4-2, Монако је други са истим скором, и зато меч у дворани „Александар Николић“ (среда 19 часова) представља дерби ове групе и победник би стекао предност пред завршницу такмичења у игрупи.

У првој утакмици која је уз много чудних околности, и бројне прекиде због проблема са сатом, одиграна у Монте Карлу, црвено-бели су у тврдом мечу и драматичној завршници славили резултатом 66:63.

Пред овај меч, и након убедљиве победе на неугодном гостовању у Љубљани тренер Милан Томић нема проблема са повређеним играчима, и може да рачуна на све расположиве снаге:

Очекује нас чврста тешка утакмица, против екипе која пуно игра у транзицији, и која доста зависи од игре својих бекова који намечу ритам: Нидама, Џонса и Робинсона, али им је нападачка игра такође доста заснована и од „пик“ игре са Кикановићем који је и кључни играч Монака.Не треба заборавити ни неколико добрих француских играча који доста утичу на игру тима. Све у свему, физички јак тим, добра екипа која се бори за врх табеле. Одиграли смо један меч, сада се већ познајемо, и неће нам бити лако – рекао је тренер црвено-белих.

Центар КК Црвена звезда мтс, Маик Цирбес:

Очекује нас утакмица против заиста доброг тима. Одиграли смо врло тврду и неизвесну утакмицу у Монте Карлу, и сада знамо каквог противника очекујемо. Морамо да будемо максимално фокусирани на нашу игру, да свих 40 минута знамо шта радимо на терену. Такође, очеује нас дуел са физички врло добрим тимом, и ми морамо да одговоримо великом енергијом. Део те енергије очекујем да нам дају и наши навијачи, јер је играње у нашој дворани увек наша предност. Сада се знамо, али такође знамо и важност ове утакмице јер је екипа Монака такође кандидат за највиши пласман у групи.

Карте за ову утакмицу пуштене су у продају од понедељка у свим пословницама Евентима, као и на благајни дворане „Александар Николић“ у среду од 16 часова до почетка утакмице.

Претходни текстНико као Милојевић
Следећи текстНенадић је најбољи 2к кошаркаш у Звезди