Звездин универзалац у новој улози

71

Марко Гобљић је убрзо по доласку у Црвену звезду добио епитет „универзалца”. Није му било страно да игра на позијама у одбрани и у везном реду, а потив Динама из Врања први пут на званичном мечу заиграо је на месту штопера. Како се снашао најбоље говори крајњи резултат и победа наше екипе од 3:0.

Утакмица у Сурдулици је била несвакидашња за мене, али успео сам брзо да се навикнем на нову улогу. Услед измена у саставу на почетку другог полувремена дошло је до прекомпоновања тима па сам се тако заменио са Дегенеком. Наш штопер је ушао у средину, играо је задњег везног, што њему није страно и одлично се показао. Уласком Јовељића вратио сам се на место десног бека, где сам и почео утакмицу. Специфична ситуација, али најбитније је да је екипа победила и да смо сви урадили оно што се од нас очекивало. До сада сам играо на позицији и десног и левог бека, задњег везног, а чак сам се нашао и у улози десног крилног нападача. Сада сам листу проширио играњем штопера. Шта год да је мој задатак трудим се да га максимално добро испуним, чини ми се да успевм у томе. Тренер Милојевић има пуно поверење у мене, то ми много значи, даје ми самопоуздање, али и додатну обавезу да оправдам његова очекивања – рекао је Гобејић.

После утакмице са Динамом изабраници Владана Милојевића учврстили су се на првом месту на табели са освојених 46 бодова.

Показали смо после историјске победе над Ливерпулом какав карактер имамо. Још једном се видело да не правимо разлику између противника, увек размишљамо смо о томе како да победимо на првој следећој утакмици која је пред нама. Зато смо у Сурдулици приказали одличну игру, зачињену са три лепа гола и освојили нова три бода. Много пута смо до сада рекли да нам је првенство приоритет и зато нас све радује што суверено од самог почетка држимо прво место. Не успевају да нас успоре на путу до нашег циља ни бројне повреде, ни изузетно густ распоред. Знали смо на старту сезоне шта нас чека и зато смо у сваком тренутку потпуно спремни да дамо свој максиму за црвено-бели дрес који носимо.

Наши фудбалери имаће неколико дана одмора услед репрезентативне паузе.

Знате и сами да се никада не жалимо на умор, он је саставни део модерног фудбала. Тежимо томе да се такмичимо са најбољима, да будемо најбољи и зато се сви трудимо да пронађемо начин да се што пре опоравимо од великог броја утакмица. Наравно да ће нам пријати неколико дана паузе, али већ сада смо сви фокусирани на оно што нас чека по повратку. До сада сморадили смо много, а желимо још више – поручио је Гобељић.

Претходни текстЗвездини ватерполисти још увек без победе
Следећи текстПродаја улазница за Монако почиње у понедељак