Динамо Врање – Црвена звезда 0:3

65

Фудбалери Црвене звезде продужили су сјајан суперлигашки низ и у 16. колу савладали Динамо из Врања као гости са 3:0 (1:0) головима Стојиљковића, Бабића и Симића.

Тренер Владан Милојевић далеко од тога да је имао све играче на располагању… Повреде су доста кројиле састав, па за разлику од меча за памћење и победе над Ливерпулом (2:0) у Лиги шампиона на терену нису била чак осморица играча – Борјан, Стојковић, Савић, Крстичић, Јованчић, Бен, Срнић и Павков.

Ипак, црвено-бели су наставили тријумфални низ и уписали пету победу заредом у свим такмичењима, јер су после Мачве, Бачке, Пролетера и поменутог премијерлигаша, славили и на гостовању Динаму, овај пут у Сурдулици.

Одмах је шампион Србије кренуо са нападима и до целог плена дошао погоцима Николе Стојиљковића, Срђана Бабића и Вељка Симића.

Ривали су у уводним тренуцима разменили ударце, за Врањанце је запретио Сићовић, док је у нашем табору шут опробао Гобељић, капитен на овој утакмици, чији је покушај зауставио голман Ђурић уз помоћ пречке.

Агресивно је играо Динамо и парирао до средине првог полувремена, када је Милић из гужве после корнера Марина покушао да угрози гол домаћина шутиравши преко гола, а Звезда је онда повела у 29. минуту. Стојиљковић је одузео лопту голману Ђурићу на ивици казненог простора и погодио небрањену мрежу за 1:0.

Црвено-бели су до краја полувремена имали иницијативу, врло расположен за игру био је Симић, док је Марко Марин у више наврата показао неоспорну класу и да држи фудбал у малом прсту. Мало је недостајало да удвоструче предност пред одлазак на предах, али је Ебисилио одличну акцију са стрелцем до тада јединог гола завршио непрецизним ударцем.

У паузи између два дела, Милојевић је направио двоструку измену, па је сусрет у Сурдулици био завршен за Јовичића и Милића, а шансу су у наставку добили Ненад Милијаш и Стефан Хајдин. То је значило и померања у нашој постави, па је Дегенек отишао на место задњег везног, Родић на штопера, а Хајдин је заузео позицију уз леву страну дефанзиве.

Није се у другом полувремену дуго чекало на погодак, јер је Звезда после три минута стигла до 2:0. Марин је кратко извео корнер до Симића, он је додао до Ебисилија који је одлично центрирао, а Бабић је главом из петерца проследио лопту у мрежу.

Било је посла и за нашег голмана Зорана Поповића, који се нашао на правом месту да заустави врло добар ударац Димитрова у 52. минуту.

Недуго затим нова фантастична акција у режији црвено-белих, те су тако отклонили све дилеме око победника. Марин је са левог крила на другој стативи пронашао Хајдина који је из прве одиграо повратну за Симића и он је, такође шутем из прве, погодио доњи леви угао са око 15 метара за 3:0 од 56. минута.

Било је јасно да ће сва три бода на Маракану и могло је да буде још погодака у мрежи Врањанаца. Марин се баш играо и избацио Симића, али крилни нападач овај пут није био прецизан.

По истеку сат времена игре ушао је и Дејан Јовељић који се брзо нашао у три прилике. Два пута је судија показао да је био у офсајду, док је трећи пут шутирао поред стативе у 68. минуту. Имао је агилни Симић још две-три добре шансе да промени резултат, али је на крају остало 3:0 за Звезду која тријумфално одлази на репрезентативну паузу.

Динамо Врање – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: ФК Радник у Сурдулици. Гледалаца: 2.500. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Стојиљковић у 29, Бабић у 48. и Симић у 56. минуту

Динамо Врање: Ђурић, Станковић, Вешковац (од 68′ Станојевић), Гашић, Сићовић (од 46′ Ратковић), Ђуришић, Карапанџић (од 62′ Стевановић), Павишић, Недељковић, Сурака, Димитров.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић (од 61′ Јовељић), Јовичић (од 46′ Милијаш), Ебисило, Милић (од 46′ Хајдин), Марин, Симић, Стојиљковић.

Претходни текстБисери наставили победничке низове
Следећи текстБабић: Самопоуздање додатно расте