Црвено-бели дочекују Сплићане

65

Већ три утакмице у регионалној А1 лиги и два меча у ЛЕН Лиги шампиона је протекло, а наши ватерполисти не знају за успех. Загребачка Младост, херцегновски и сплитски Јадран, као и Про Реко и Барселонета били су непремостиве енигме за тренера Дејана Савића у екипу. Овог викенда црвено-бели имају нову прилику да обрадују Звездашку јавност.

На базен „Милан Гале Мушкатировић“ стиже сплитски Морнар Бродоспас. Морнар је у 1. колу регионалног такмичења у Макарској савладао београдски Партизан (10:8), у наредној рунди поражени су од градског ривала ПОШК-а (6:8), да би у претходном колу савладали Приморац из Котора (8:6). Сви ти резултати показују да је Морнар превасходно домаћа екипа, иако нити побеђује, нити губи убедљивим резултатима.

Претходних година Црвена звезда и Морнар БС одиграли су свега три меча. У сезони 2014/15 Црвена звезда је у Београду славила 9:7, док је у Сплиту Морнар био бољи 8:7. Сезона 2015/16 је донела само један дуел. Сплићани су на домаћем базену славили 13:10, док је меч у Београду регистрован службеним резултатом 5:0 у корист Сплићана јер је Црвена звезда несхватљиво била искључена из такмичења.

Остаје нам да видимо да ли црвено-бели могу да се супростава слабијем сплитском ватерполо колективу и коначно стигну до првих бодова у актуелној сезони.

Регионална А1 лига, 4. коло:
БВК Црвена звезда : Морнар Бродоспас Сплит
Базен: „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Субота 10. новембар 2018. г.
Почетак: 20:30 часова

Претходни текстСавићевић: Магла је спасла Милан
Следећи текстУ Европи нико као Звездин тандем