Иза југа Маракане – Браниоци три трофеја

68

Млађе категорије Црвене звезде претходног лета донеле су сва три трофеја на терене иза југа Маракане и на тај начин дале задатак следбеницима да наставе низ успеха у омладинској, кадестско и пионирској конкуренцији. Висока очекивања црвено-беле бисере дочекала су већ по првом обувању копачки, а захтеве које намеће Звездин грб све три генерације врло брзо су прихватиле.

Ни чињеница да изабраници Братислава Живковића воде интернационалне битке, уз податак да су најмлађи тим у Омладинској лиги Србије, није негативно утицала на наше јуниоре који после 14 кола заузимају треће место са учинком од девет победа, два ремија и три пораза.

Дуели са Наполијем, Пари Сен Жерменом и Ливерпулом у благој мери су утицали на издања на домаћој позорници, али су се Јовељић, Терзић, Гордић, Купусовић и остали бисери брзо вратили на победнички колосек и низом од пет победа стигли на само четири бода од водећег Чукаричког, односно бод од другопласиране Војводине.

Два ривала деле и кадете од врха табеле, а ученици Славољуба Ђорђевића после 15 кола имају 10 победа, реми и четири пораза. Попут годину дана старије генерације, и наши кадети остварили су пет победа у низу, а податак за понос је и да су најефикаснији тим Кадетске лиге Србије са 39 погодака.

Два кола пре краја полусезоне наши пионири имају 24 освојена бода у девет кола и заузимају друго место. Ученици Михајла Трајковића такође су најефикаснији тим такмичења са 40 голова, а од вечитог ривала и првог места деле их три корака.

Пред талентима рођеним 2001, 2002. и 2004. године је још недељу дана такмичења. Омладинци ће до одласка на одмор одмерити снаге са Интернационалом и Радом, кадети са Радом, а пионири са БСК Борчом и Радом. Потом следи заслужени одмор и наставак борби за одбрану трофеја летос донетих у Љутице Богдана.

Претходни текстЗвездине легенде – Нашим стопама до историје
Следећи текстБраво Звездо!