Јованчић: Храброст, жеља, борбеност…

25

Душан Јованчић је на средини терена био нерешива енигма за фудбалере Ливерпула и дао важан допринос у победи од 2:0.

Невероватна победа. Веровали смо да можемо до позитивног резултата, што би и бод свакако био, али сва три су огроман успех. Хвала свима на подршци и невероватном амбијенту, уз овакву атмосферу мислим да ко год дође на Маракану, тешко ће да однесе бодове – рекао је Јованчић.

Сјајни везиста је истакао како су показали да им је место у елитном такмичењу.

Имали смо два пораза, али реално то су међу најтежим гостовањима у Европи. Можда смо могли и боље да се покажемо, али нисмо, а нисмо имали ни среће. Сада смо показали да заслужујемо да будемо у друштву најбољих. Одиграли смо 0:0 са Наполијем, победили смо Ливерпул и доказали свима да нисмо случајно ту где јесмо. Сигурно да ми је ово највећа победа у каријери. Реми у Салцбургу се исто рачуна као велики тријумф, али победити један Ливерпул, прошлосезонског финалисту Лиге шампиона, то је стварно невероватно.

Верује Јованчић да се црвено-бели неће зауставити на овом учинку.

У Лигу шампиона смо и ушли због наше воље и жеље, због тимског духа и наших навијача. Било нам је битно да се докажемо, да нисмо случајни учесници. Освојили смо четири бода, надам се да то неће бити све. Сигурно су сада и већа очекивања него пре ове утакмице. Даћемо и даље све од себе да представљамо Звезду на најбољи могући начин. Некада ћемо победити, некад изгубити, али та борба и жеља никада неће изостати без обзира на противника.

Ни стамени Београђанин није могао а да не истакне двоструког стрелца, јунака Милана Павкова.

Сигурно је Павков херој са два сјајна гола, али је цела екипа дала максимум и показала карактер и храброст, равноправно смо се борили са једном од најбољих екипа у Европи. У првом полувремену ако нисмо били бољи, онда смо били барем равноправни. Не можете цео меч да будете доминантни, у другом делу смо се бранили и успели смо у томе. Заслуге за историјски успех иду свима, целом стручном штабу, играчима и навијачима. Без њих ништа не би било исто. Више од 50.000 људи било је на стадиону, кореографија је била преко свих трибина и увек ћеш да даш више него што можеш у таквој атмосфери, и не можеш да будеш равнодушан. Стварно им се захваљујем, иако свуда имамо заиста огромну подршку, на Маракани је стварно најбоље – закључио је Јованчић.