Милојевић: Спектакл на Маракани

54

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је пред меч са Ливерпулом (уторак, 18:55), у оквиру 4. кола Ц групе Лиге шампиона, како жели да сви уживају на стадиону „Рајко Митић“.

За Црвену звезду, град Београд, Србију и цео регион ово је важан догађај. Долази нам једна од најбољих европских и светских екипа. Мислим да ће бити прави спектакл на стадиону и чека нас атмосфера какву само наши навијачи могу да приреде. Ливерпул је фаворит без обзира на све. Спремили смо се да дамо све од себе, као и на свим утакмицама до сада, то је филозофија коју моји играчи имају у глави. Срећан сам због клуба и мојих играча, и поносан јер ћемо имати прави спектакл у Београду. Волео бих да сви уживамо на утакмици – рекао је Милојевић.

Што се тиче предстојећег ривала, све је објаснио у две реченице:

Не бих превише причао, да ли посебно спомињати тренера Јиргена Клопа, или играчки кадар, или историју Ливерпула и њихове навијаче? Мислим да је само то довољно рећи.

Милојевић је посебно нагласио то што ће имати подршку са испуњених трибина Маракане.

Познато је да на претходне две утакмице у гостима нисмо имали помоћ наших навијача. Сви добро знају шта значи играти на Маракани, нико од противника се не осећа пријатно, а нама значи ветар у леђа, јер је атмосфера много другачија него на осталим стадионима. Добијамо додатну енергију са трибина, иако то можда неће много да утиче на играче Ливерпула, верујем да ће и за њих бити фасцинантан амбијент. Били смо на Енфилду, али то је далеко од навијања на нашем стадиону и имаће прилику да чују оно право навијање.

Тренер Звезде се посебно осврнуо на то како треба пружати отпор екипама у Лиги шампиона.

Јако је битно имати концентрацију свих 90 минута и држати висок ниво игре у свим фазама, на сваком делу терена. Ливерпул је један од главних претендената за освајање Лиге шампиона, екипа је направљена да нападне титулу. Морамо да имамо концентрацију све време, јер се свака пауза и најмања ситница одмах кажњава, зато је потребно да што је могуће више смањимо празан ход.

Милојевић је рекао и да има дилеме око стартних 11 за дуел са Ливерпулом.

Тих 11 играча ће изаћи само зато што смо стручни штаб и ја тако изабрали. То не значи да ће бити у најбољих 11 на терену. Ми у овом тренутку за ривале у групи, ако не рачунамо буџете, имамо екипе које играју у три најбоље лиге на свету, не само у Европи. То је мало друга димензија, други ниво фудбала. Ни Лига Европе није тај ниво као што је у Лиги шампиона. Даћемо све од себе што можемо, оно што нас је красило, борићемо се за сваку лопту. Не размишљамо ни о резултату, какав год буде, биће на моју душу. Надам се да ће ова утакмица бити много боља него претходне две – закључио је Милојевић.

Претходни текстАпел навијачима
Следећи текстМарин: Другачије пред звездашима