Милојевић: Заслужујемо подршку

40

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић дан уочи гостовања Пролетеру, у оквиру 15. кола Суперлиге, рекао је да су све мисли усмерене само на тај дуел.

Шампиону Србије ово ће бити трећи дуел између два сусрета са Ливерпулом, који ће потом угостити у уторак, 6. новембра, у 4. колу Лиге шампиона.

Сигурно да нас чека тешка утакмица против екипе која у последње време има јако добре резултате и игра баш добар фудбал, и код куће и у гостима. Сигурно да је Пролетер хит ове сезоне у Суперлиги, има спој младих играча и повратника, који су имали добре каријере пре повратка у клуб. Спремићемо се на најбољи могући начин, поштујемо ривала који има пет везаних победа и код кога се види јасан печат Драгана Радојичића, тренера који се доказао у Србији, а има и титулу освојену у Црној Гори. Једино што нас мало брине је стање терена који није баш најбољи – рекао је Милојевић.

Тренер Звезде имао је и поруку за навијаче пред гостовање у Новом Саду, уз осврт на здравствени билтен.

Позивам навијаче да дођу у што већем броју и да нас подрже, јер то ови момци стварно заслужују. Што се тиче играчког кадра, Ричмонд Боаћи сигурно неће играти, а остали су се вратили у строј. Марин је одиграо 90 минута против Бачке, као и Родић после повреде пете. Сада немамо већих проблема, мало нас муче вируси, видећемо још каква је ситуација са Бабићем који је био болестан и чекам дозволу лекара да ли ће бити на располагању.

Јасно је Милојевић нагласио да је фокус само на Пролетеру, иако црвено-беле три дана касније очекује сусрет Лиге шампиона.

Свесни смо да је веће интересовање за дуел са Ливерпулом, али увек понављам, приоритет нам је првенство и заиста размишљамо само о Пролетеру. Има времена до Ливерпула, играчи и сви у клубу су максимално фокусирани на суботњи дуел.

Упркос девет бодова предности у односу на првог пратиоца, Милојевић не дозвољава својим изабраницима да се опусте.

Трудимо се да будемо најбољи и сваку утакмицу одиграмо добро. Првенство је дуго зато нема опуштања. Нико ништа није освојио у октобру, новембру или децембру. Добро је што има доста квалитетних тимова који претендују на место у плеј-офу, поред Радничког и Партизана ту су Младост, Чукарички, Напредак… Првенство је занимљиво и не размишљамо о бодовној разлици. Рачунање предности мое само да нам донесе штету, гледамо искључиво да се увек прикажемо најбоље на терену. Шампионска борба није готова, прегршт бодова је у оптицају, предстоји и подела пред плеј-оф… Гледање табеле је на неки начин забрањена тема код нас. Играчи добро раде, феноменални су на тренингу, али им недостаје минутажа. Што би старији тренери рекли један меч мења хиљаду тренинга. Доста играча заслужује да игра и да имам право да на више промена током меча свима бих пружио шансу.

Посебну пажњу у последним недељама одличним играма привукао је Милан Павков.

Радују ме његови голови. Наравно, некоректно ми је да причам о појединцима, али зато што је добар зато и јесте у Звезди. За нападаче је битно да постижу поготке и сви смо срећни због његове ефикасности. Голови доносе самопоуздање, а плод су труда и рада на тренинзима – рекао је Милојевић.

Претходни текстЦрвено-бели дочекују Цедевиту у дербију кола
Следећи текстБарселонета долази на Дорћол