Андреа Стојадинов шампионка Европе

82

Млада Андреа Стојадинов само што је прославила светску јуниорску бронзу освојену на Бахамима, опет је обрадовала српску спортску јавност. На Европском првенству за млађе сениоре (у23) у Ђеру у Мађарској освојила је златно одличје.

У конкуренцији до 48 килограма показала је да јој нема равне. Низала је победу за победом. У првом мечу савладала је Туркињу Тугче Бедер (ипон). Белгијанку Елен Саленс победила је са 10:0 у другом колу. Рускињу Елизавету Степанову у полуфиналу савладала је максималним резултатом. У великом финалу пада још једна Рускиња Дарија Пашкалева, а српска репрезентативка Андреа Стојадинов сасвим заслужено успела се на највиши степеник победничког постоља.

Пресрећна сам, јер ко не би био задовољан шампионском титулом. Као и увек на прави начин сам бранила боје Србије и пресрећна сам јер и овог пута доносим лепе вести свим љубитељима џудоа у Србији – истакла је Андреа Стојадинов.

Желим да се захвалим свима, а пре свега Ивану Тодорову председнику Џудо савеза Србије, као и мојој Црвеној Звезди и породици на несебичној подршци.

Претходни текстЈованчић и Бабић одушевили основце
Следећи текстЗвезда максимална против Спартака из Љига