Звезда поново савладала шампиона WABA лиге!

84

Кошаркашице Црвене звезде савладале су актуелног шампиона региона, екипу Будућност Бемакс у дербију 4.колу WABA лиге и дуелу учесника Ф4, 61-51 (22-8, 17-14, 14-15, 8-14).

Од самог почетка су црвено-беле наметнуле свој ритам, имале потпуну контролу над утакмицом и на крају могле и много убедљивије да славе победу над подгоричким тимом. Екипа коју предводи Горан Бошковић није имала решења за висок пресинг и чврсту одбрану изабраница Драгана Вуковића, који је на тактичком нивоу био успешнији од колеге.

Осим почетне предности Будућност није могла да парира црвено-белима. Звезда је са две брзе серије, прво 6-0, затим и 8-0, дошла до двоцифрене предности, коју је одржавала током читавог тока меча, осим у кратком периоду у финишу дуела. Првих 10 минута шампион Србије затворио је тројком Кристине Топузовић, која је донела Звезди 22-8 против својих бивших саиграчица.

И у другој четвртини је виђен исти сценарио, Звезда је наставила серију 22-4 са почетка меча. Милина Мишељић је тројком отворила другу деоницу, узватила је Николина Бабић на другој страни са пет везаних поена, а затим Александра Катанић постиже нову тројку за Звезду за 28-13. У већем делу четвртине Звезда је имала 15 поена предности, Снежана Богићевић доноси у том моменту максималних +18, а након тројке Тамаре Капор, постиже нове поене за 39-22 након првих 20 минута игре.

У трећем кварталу, власник три звездице изнад грба серијом 8-0 долази до максималних +25, и већ у том тренутку се назирао победник дуела, (49-24). Након тајм-аута, Будућност је заиграла агресивније, одговорила серијом 11-2, али није успела да спусти разлику испод 10 поена. У последњу четвртину се ушло са Звездиних +16, 53-37.

У последњем периоду игре. гошће су успеле да казне много грешака у игри црвено-белих, које су спустиле темпо, и да серијом 6-0, највише захваљујући Митрашиновик, да спусте двоцифрену разлику и приђу на само шест поена минуса четири минута пре краја утакмице (57-51), али до краја су црвено-беле поенима Мине Ђорђевић након офанзивног скока и Милице Бојовић потврдиле победу, нанеле други узастопни пораз Будућности и поставиле коначних 61-51.

Црвена звезда је и другу годину узастопно савладала Подгоричанке у Београду, и другу годину заредом је савладала актуелног шампиона региона, чиме је продужен низ непобедивости на домаћем паркету на пет утакмица. У протеклој сезони једино је Монтана успела да слави у Београду.

Црвено-беле наредни меч очекује против Триглава 1.новембра, док за викенд путују у Суботици на дуел против Спартака.

Најефикаснија је била Снежана Богићевић са 13 поена, по 10 су постигле Ђорђевић и Бојовић. На другој страни Тамара Капор је убацила 13 поена.

Драган Вуковић:

Веома важна утакмицу коју смо отворили добром игром у одбрани и направили велику предност. У другом делу смо уз мале осцилације успели да приведемо утакмицу крају.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев, Чубра, Тешић, Топузовић 7 (8ск 2ас 3укл), Богићевић 13 (3ск 2ас 3блк), Зукановић, А.Катанић 7 (4ск 2ас 2укл), И.Катанић 4 (4ск 5ас 3укл), Бојовић 10 (4ск 1укл), Ђорђевић 10 (7ск 2ас 1укл), Мишељић 8 (2укл), Вуловић 2.

Претходни текстЗвезда одлично почела, па изгубила у Бреши
Следећи текстМилојевић: Много ћемо научити