Звезда путује у Брешу

62

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у уторак у вечерњим часовима за Милано, одакле ће аутобусом продужити за Брешу, где их у среду увече очекује меч 4.кола Еврокупа.

Црвено-бели за сада имају перфектан скор у групи А Еврокупа, док је италијански представник на зачељу табеле са 3 пораза.

Италијански представник игра у дворани „Палалеонеса“ а у овај меч улази након два пораза, од Галатасараја у Еврокупу и Трста у домаћем првенству. Ударну снагу у нападу екипе Германи Бреша чине Американци крило Џордан Хамилтон и бек Брион Ален, а љубитељима кошарке на овим просторима познати су ветеран Дејвид Мос и Авуду Абас који је прошле сезоне играо против Црвене звезде мтс као играч Арманија.

Са друге стране, црвено-бели су у добром ритму, након Андоре, савладана је и екипа Игокее у оквиру АБА лиге. Тренер Црвене звезде мтс нема проблема са повређеним играчима, али и поред улоге фаворита у предстојећем мечу, позива на дозу опреза.

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић:
Морамо да будемо потпуно спремни за ову утамицу, очекује нас тим који игра врло агресивно на свом терену, са друге стране покушавају да играју у транзицији И контранападе. До сада немају ни једну победу у Еврокупу, И меч са Звездом је само један додатни мотив, што значи да И ми морамо да будемо максимално опрезни, И да одиграмо квалитетну утакмицу али свих 40 минута, јер 35 неће бити довољно.Имају доста искусних добрих играча, доста енергије у тим играчима, И негде би било лакше припремити ову утакмицу да Бреша има скор 3-0. Овако притисак је на нама… – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац:
Одлазимо у госте екипе која има скор 0-3 и која ће сигурно покушати да дођедо прве победе у овогодишњем такмичењу на свом паркету. Са друге стране ми желимо да наставимо серију победа и наш циљ се зна.Екипа Бреше прети као тим, највише у транзицији, сви трче добро и шутирају, и то раде из свих позиција, зато морамо да контролишемо ритам утакмице свих 40 минута и то је неки основни и примарни циљ за овај меч и наш успех – рекао је Давидовац.

Утакмица Германи Бреша – Црвена звезда мтс игра се у среду од 20.30 часова, а повратак у Београд следи у четвртак. Већ у суботу црвено-бели гостују у Железнику у оквиру АБА лиге, док наредног уторка у Београд стиже екипа Галатасараја.

Претходни текстЦрвено-беле у среду у Клеку
Следећи текстКошаркашице Звезде и Будућности уживо на Јутјубу!