Дегенек: Спремни за добар меч

52

Штопер Црвене звезде Милош Дегенек рекао је дан уочи дуела са Ливерпулом у оквиру групне фазе Лиге шампиона да је свестан квалитета ривала, али и истакао да нико не може њему и саиграчима да забрани да се надају успеху.

Добро смо се припремили за меч и верујем да смо спремни за изазов који следи. Атмосфера је феноменална, сви смо добро и радујемо се дуелу против Ливерпула. Очекујем добру утакмицу, играмо у гостима, без наше публике, али потрудићемо се да дамо максимум и да одиграмо добар меч. Биће врло тешка утакмица, неће бити лако ни њима, ни нама. Верујемо у наше могућности, а најбитније је да се бранимо као тим – истакао је Дегенек.

Меч на Енфилду друго је узастопно интернационално гостовање шампиона Србије, а дефанзивац је истакао значај искуства са Парка принчева

Добро ће нам доћи лекција из Париза. Ривали се не разуликују се много и то ће нам помоћи да дигнемо наш ниво фудбала. Научили смо доста из претходног меча и верујем добро смо се припремили за Ливерпул. Детаљно смо анализирали ривала, добили инструкције од тренера Милојевића и на нама је да то изнесемо да изгледа добро на терену.

Дегенек је открио и трачак жеља везаних за предстојећу утакмицу.

Имам право да сањам о томе. Фудбал се игра за голове и волео бих да затресем мрежу, али као одбрамбеном играчу ми је далеко битније да спречим поготке. Ако успем да затресем мрежу, то је плус. Волео бих да, уз Божју помоћ, се упишем у стрелце. Нека гол постигне било ко из екипе, а да се саиграчи и ја из одбране побринемо да их не примимо.

Задатак штопера и осталих саиграча из одбране биће да сачувају мирну мрежу, а штопер нема дилему одакле прети највећа опасност.

Имају три јако добра играча у офанзиви, могу и здањи везни фудбалери да постигну голове. Прети опасност и из прекида. Ако буду играли Фимрино, Стариџ, Салах, Мане, они су феноменални играчи и могу да дају гол из било које ситуације.

Излазак на један од најпознатијих стадиона на свету са собом носи јединствен утисак.

Стадион је посебан, али као и свако искуство где год играм, овде или у домаћем првенству, исто ми је. Играм увек максимално, не гледам толико на атмосферу, већ да одрадим посао на терену у потпуности. Атмосфера овде је одлична, али у Београду буде и боља – рекао је Дегенек.

Претходни текстМилојевић: Искористити сваку шансу
Следећи текстЗвезда тренирала на Енфилду