СРБИЈА ПРВАК СВЕТА!!!

113

Женска сениорска репрезентација Србије освојила је другу медаљу у историји на Светским првенствима, пошто је данас у финалу XВИИИ СП 2018. у Јапану освојила титулу првака Света. Србија је данас по нашем времену у Јокохами, у финалу, савладала Италију са 3:2, по сетовима 21:25, 25:14, 23:25, 25:19 и 15:12, после 117 минута игре.

Најлепше странице историје одбојке у Србији исписале су изабранице Зорана Терзића, које су вицешампионке Олимпијских игара, првакиње Европе и сада владарке Света !!!

Веома смо поносни на нашег тренера Александра Владисављева који је на овом Светском првенству обављао улогу помоћног тренера.

Поносни смо и на наше некадашње одбојкашице и тренере: Мају Огњеновић, Бојану Живковић, Стефану Вељковић, Јовану Стевановић, Ану Бјелицу, Теодору Пушић, Бојану Миленковић, Зорана Терзића, Бранка Ковачевића, Милана Гршића, Синишу Младеновића и Вању Банковића.

Појединачне награде добиле су Тијана Бошковић за најбољу играчицу Светског првенства (МВП) и Милена Рашић за најбољег блокера.

Златне медаље одбојкашицама и стручном штабу репрезентације Србије уручио је Александар Боричић, председник ЦЕВ-а.

Сениорке Србије се из Јапана враћају сутра (недеља, 21. октобар) у 22.15 часова летовима из Токија преко Москве.

Црвена звезда и овим путем честита одбојкашицама, стучном штабу, Одбојкашком савезу Србије и свим људима који се баве одбојком у нашој земљи на историјском успеху, освајању титуле шампиона Света!

Претходни текстЦрвена звезда – Мокра Гора 31:29 (18:12)
Следећи текстПобеде омладинаца и кадета