Црвена звезда – Рад 3:1

147

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Рада са 3:1 у 12. колу Суперлиге Србије.

Шампион Србије је и после репрезентативне паузе продужио низ непобедивости на домаћој сцени. Ово је Звездин 11. првенствени тријумф ове сезоне и уз један реми чува врх табеле.

За победу од 3:1 против Рада задужени су били двоструки стрелац Ричмонд Боаћи, односно Марко Гобељић, па ће тако наши момци у добром расположењу кренути пут Ливерпула на меч 3. кола Лиге шампиона.

Тренер Владан Милојевић је и овај пут мало „промешао карте“, најистуренији био је Боаћи, а иза њега су деловали Ебисилио, као Симић и Срнић по крилу.

Везни ред су држали Крстичић и Јовичић, док су испред Борјана били Стојковић, Дегенек, Бабић и Гобељић, овај пут као леви бек.

Дуго је Звезда тражила пут до мреже Рада у првом полувремену, али је диктирала темпо и у потпуности контролисала дешавања на терену.

Стрпљиво су црвено-бели играли и за шест минута постигли два поготка, пред одлазак на паузу.

Најпре је Ричмонд Боаћи затресао мрежу за вођство и тако најавио да ће обележити добру партију, да би у самом финишу првог дела Милош Дегенек идеално центрирао са десног крила на другу стативу одакле је Марко Гобељић ударцем из прве увећао предност на 2:0.

Једино што би можда могло да забрине тренера Милојевића је принудна измена приликом које је из игре изашао Филип Стојковић, а његово месту на терену је заузео Рашид Сумаила. Дефанзивац из Гане је чинио штоперски тандем са Бабићем, док је Дегенек отишао на место десног бека.

Звездина иницијатива виђена је и у наставку… Лопта је константно била у ногама наших фудбалера, и у 57. минуту су увећали предност на 3:0.

Био је то готово соло продор Боаћија који је завршио врло прецизним ударцем искоса са леве стране у ближи угао.

Била је то предност која је гарантовала нова три бода, шампион Србије је уписао 11. овосезонску победу у Суперлиги, а Рад је само преко Ненада Маринковић успео пре краја да постави коначних 3:1 на Маракани.

Црвена звезда – Рад 3:1 (2:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 7.315. Судија: Момчило Марковић. Стрелци: Боаћи у 39′ и 57′, у Гобељић у 45′ (Црвена звезда), а Маринковић у 78′ (Рад). Жути картони: Крстичић у 2′ (Црвена звезда)

Црвена звезда: Борјан, Стојковић (од 36′ Сумаила), Дегенек, Бабић, Гобељић, Крстичић, Јовичић (од 74′ Чаушић), Срнић (од 62′ Кафу), Ебисилио, Симић, Боаћи

Рад: Марковић, Вицо, Перендија, Шипчић, Тричковић, Баиновић (од 69′ Кусић), Петровић, Живковић (од 64′ Трифуновић), Маринковић, Младеновић, Михајловић.

Претходни текстНови пораз Звездиних ватерполиста
Следећи текстМилојевић: Радићемо на финесама