Милојевић: Желимо да одбранимо титулу

49

Фудбалери Црвене звезде, у суботу од 19 часова, угостиће Рад у оквиру 12. кола Супер лиге. Пред градски дерби Владан Милојевић, стратег шампиона Србије, истакао је важност утакмице са небескоплавима.

После утакмице у Купу Србије против Динама окрећемо се првенству и сусрету са Радом, клубом чије игре нису испратили резултати. У односу а прошлу годину у којој су имали доста проблема, уз долазак Зорана Милинковића на чело стручног штаба, ривал је постао конкурентна екипа и кандидат за пласман у плеј-оф. Не можемо да победнемо од чињенице да нас већ у среду очекује гостовање Ливерпулу, али се фокусирамо искључиво на првог следећег ривала свесни да свако друго размишљање није добро. Заиста нам је првенство приоритет, рекао сам то и раније и стојим иза речи. Имамо велику жељу да одбранимо титулу – рекао је Милојевић.

Повратак репрезентативаца у Љутице Богдана заоштрио је конкуренцију, али због густог распореда није отклонио све главобоље.

Вујадин Савић је појачао ритам тренинга, али је извесно да неће играти. Имали смо још неколико проблема, неки од играча су се опоравили, међутим потребно је проценити степен ризика и проценити да ли су спремни да играју против Рада. Незахвално је причати на ту тему, опекли смо се са Вујадином против ПСЖ-а, ставили га у ватру због чега је обновио повреду и покушаћемо да не дођемо поново у такву ситуацију. Згуснут распоред има свој ефекат, до краја године одиграћемо више утакмица него за целу сезону претходних година. За такав темпо није довољна само физичка, већ и психичка припрема.

Посебну пажњу, погоцима на две узастопне утакмице, скренуо је Дејан Јовељић.

Јовељић и Терзић су играчи који би требали да у врло кратком временском периоду постану носиоци Звездине игре, не зато што су млади већ зато што заиста поседују квалитет. Ипак, са младим играчима треба бити пажљив и имати прави тајминг. Направили смо стратегију и видећемо како ће се све одвијати.

Стратег Црвене звезде осврнуо се и на искуство које доносе утакмице против Наполија, Пари Сен Жермена и Ливерпула.

Имамо прилику да на интернационалној позорници стекнемо увид у светске трендове. Сви стреме директном фудбалу, игри уз агресију, пресинг, и такав менталитет гаје и сва три наша ривала у Лиги шампиони. Не бих издвајао једног тренера, али лично ми много значи надметање са тимовима које воде стратези попут Анћелотија, Тухела и Клопа, као и сваки тренер желим да напредујем, а сматрам да од њих могу много да научим. Поштујем сваког колегу, не само на европском и светском нивоу, већ и са домаће сцене, али свима нама представља задовољство да стекне увид у нове тенденције у фудбалу и трудим се да сва искуства пренесем у српски фудбал – рекао је Милојевић.

Претходни текстИзвучени парови четвртфинала Купа Србије
Следећи текстИзвињење због нереализованог преноса одбојкашког меча