Празник одбојке у петак, Звезда дочекује Војводину и Уб

91

Навијачи Црвене звезде и љубитељи одбојке у петак ће моћи да уживају у чарима овог спорта пошто су на програму два меча у дворани на Бањици.

На паркет ће прво истрчати Звездини одбојкаши који ће у дерби мечу 5. кола БПШ Суперлиге Србије, од 18 часова, играти против Војводине НС семе. Након тог меча на терен ће и Звездине даме које од 20,30 часова, у оквиру 5. кола дочекују новог суперлигаша екипу Уба.

Црвено-бели су у одличној форми. Једина су непоражена екипа у Суперлиги. Налазе се на челу табеле, а у прва четири кола три пута су славили на гостовању што говори о великом самопоуздању екипе Драгана кобиљског.

Новосађани су одиграли три утакмице у Суперлиги до сада и остварили су две победе и један, неочекивани пораз од Партизана (0:3) на свом терену. Тренутно су четврти на табели, али имају и утакмицу мање од нашег тима.

Одбојкаши Црвене звезде су у среду играли меч против Спартака у Суботици који су решили у своју корист резултатом 1:3, по сетовима 26:24, 14:25, 19:25, 21:25, док су „лале“ меч 4. кола одложили због обавеза у европским такмичењима. Играли су реванш утакмицу 1. кола Лиге шампиона против Младости из Загреба. Војводина је славила у Новом Саду са 3:1, а у првом мечу било је 2:3 за новосадски тим.

Дерби меч 5. кола БПШ Суперлиге Србије за сениоре између Црвене звезде и Војводине НС семе на програму је у петак 19. октобра од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Меч ће судити Анђелко Поповић и Станислава Симић.

Након дербија у мушкој конкуренцији свој први меч у БПШ Суперлиги Србије ове сезоне играће одбојкашице Црвене звезде.

Црвено-беле до сада нису играле ниједан меч у Суперлиги због обавеза првог тренера Александра Владисављева који се са репрезентацијом Србије налази на Светском првенству у Јапану. На овом мечу наше одбојкашице ће са клупе предводити други тренер Александар Ацевић.

Звезда је ове сезоне ипак играла један званични меч и то у осмини финала Купа Србије. Тада су се црвено-беле састале са Радничким из Београда којег су савладале са 3:1, по сетовима 22:25, 25:14, 25:16, 25:16, и пласирале се у четвртфинале.

Наша екипа је протеклог виекнда искористила прилику да учествује на међународном турниру у Лугожу (Румунија). Црвено-беле су са три победе триојумфовале и освојиле пехар, али је најважније да су показале да су спремне за изазове у националном шампионату.

Противник Црвеној звезди је екипа која је добро започела сезону иако је дебитант у БПШ Суперлиги Србије. Уб је у прва четири кола остварио по две победе и пораза.

Утакмица 5. кола БПШ Суперлиге Србије за сениорке између Црвене звезде и Уба игра се у петак 19. октобра од 20,30 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Меч ће судити Владимир Симоновић и Биљана Ђерфи.

Улазнице за оба меча ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара.

Претходни текстКарте за Рад
Следећи текстУчинак наших репрезентативаца