Иза југа Маракане – Стопама Луке, Алексе, Дејана…

73

Успеси млађих селекција Црвене звезде претходне сезоне, пред наредне генерације поставили су изазов који није стран талентима у црвено-белим редовима. Шампионске круне у омладинској, кадетској и пионирској конкуренцији украсиле су сезону иза нас, оставивши следбеницима обавезу да се покажу у једнако сјајном светлу.

Највише амбиције, таленти иза југа Маракане рођени 2004. године, прихватили су са лакоћом и задовољством о чему најбоље говори стопроцентан учинак после шест кола.

Упркос победничком низу и првој позицији у Пионирској лиги Београда, Михајло Трајковић, тренер пионира Звезде, приликом резимеа није у први план ставио резултате.

Имамо привилегију да нам руководство школе, на челу са директором Младеновићем и главним тренером Јелићем, не ствара притисак по питању учинка у такмичењу. Превасходни циљ је да формирамо играче за први тим, а плод доброг рада су резултати у првенству. Целокупан однос заснива се на поверењу, а од играча се пре свега захтева да на терену и ван њега представљају клуб сходно реномеу. Велика пажња је усмерена и на образовање, па је предуслов макар врло добар просек у школи – истакао је Трајковић.

Занимљиво је да окосницу актуелне генерације чини чак девет фудбалера који су од своје шесте године у Љутице Богдана: Жакнић, Лекић, Грујић, Граоња, Радојевић, Лековић, Мелентијевић, Радовић и Лазетић.

Момци који су у црвено-белим дресовима од првог дана ове генерације пример су Звездине деце. Њихов однос, жеља и љубав према клубу показатељ су и другим играчима. Комплетна генерација има изузетну карактерну црту и веома је талентована. У прилог томе најбоље говори податак да смо на недавном, првом, селективном окупљању на нивоу републике имали чак седам представника. Војводић, Жакнић, Радојевић, Лековић, Глушчевић, Огњеновић и Лазетић добили су позив селектора, а сматрам да бар још пет играча има репрезентативни потенцијал.

Млади стратег, са помоћником Марком Петровићем, кондиционим тренером Николом Тодорићем и тренером голмана Николом Мићановићем, почетком године преузео је актуелну генерацију. Повратак на Топчидерско брдо Трајковић је видео као прилику да, са позиције првог тренера, понови успех којем је допринео као део стручног штаба у генерацији 1999.

Од 2013. до 2016. године био сам помоћи тренер у генерацији чији су чланови Јовељић, Терзић, Илић и још прегршт талентованих момака. Позив Николе Јелића да поново задужим црвено-белу опрему прихватио сам без двоумљења и са задовољством се вратио на место успеха. И актуелна генерација ће дати неке нове бисере попут Дејана, Алексе и Луке. Сигуран сам да ће време потврдити моја предвиђања – истакао је учитељ пионира Звезде.

Претходни текстУчинак наших репрезентативаца
Следећи текстДиректни преноси одбојкашких утакмица у петак!