Про Реко прејак за црвено-беле

82

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз против Про Река у Београду резултатом 4:17, у 1. колу Лиге шампиона.

Италијани су у Београд стигли као апсолутни фаворити. Црвено-бели су пружили снажан отпор у прве две четвртине, али је квалитет италијанске екипе у другом полувремену дошао до изражаја и на крају је Црвена звезда доживела убедљив пораз.

Звезда је повела након одличног шута Кристијана Шулца, а Филиповић је нешто касније искористио играча више да изједначи. У првој четвртини Алесандро Краљ је чинио чуда на голу нашег тима и најзаслужнији је што је на кратак предах Звезда отишла нерешеним резултатом.

На почетку другог периода Ивовић је донео предност Италијанима, а ново изједначење уследило је након што је Душан Васић искористио петарац. Про Реко први пут стиче предност од два гола, а на одмор Звезда одлази са минусом од једног гола након што је Андрија Битадзе погодио за 3:4.

У другом полувремену у базену је постојала само једна екипа. Еченике је повисио на 3:5, а узвратио је Вељко Танкосић који је постигао четврти гол за црвено-беле. Наши ватерполисти више нису могли да одржавају корак са прекаљеним Италијанима који су до краја треће четвртине постигли још пет погодака и повели са 4:10.

У последњем периоду игре Про Реко је дао још седам голова, а у тиму Дејана Савића више нико није успео да се упише у листу стрелаца, па су Италијани тријумфовали са 4:17.

Голове за Црвену звезду постигли су Кристијан Шулц, Душан Васић, Андриа Битадзе и Вељко Танкосић. Најефикаснији на мечу били су Александар Ивовић са 4 и Џозеф Кејс са 3 гола.

У 2. колу Лиге шампиона Црвена звезда ће дочекати Барселонету.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРО РЕКО 4:17 (1:1, 2:3, 1:6, 0:7)

Београд – Базен. СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Гледалаца: 700. Судије: Себастиен Дервио (Француска) и Јоргос Ставридис (Грчка). Играч више: Црвена звезда 12(2), Про Реко 14(7). Петерци: Црвена звезда 2(1), Про Реко 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 1, Максимовић, Бурсаћ, Мартиновић, Васић 1, Битадзе 1, Милојевић, Илић, Поповић, Шулц 1, Радовић, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

ПРО РЕКО: Темпести, Ди Фулвио, Мандић 1, Букић 2, Молина 1, Велото 1, Аикарди 2, Еченике 1, Фигари, Филиповић 2, Ивовић 4, Кејс 3, Бијач. Тренер: Ратко Рудић.

Претходни текстСлавље Звездиних одбојкаша у Суботици
Следећи текстАндреа Стојадинов бронзана на Светском јуниорском првенству