Динамо Врање – Црвена звезда 0:2

161

Фудбалери Црвене звезде успешно су започели такмичење у Купу Србије ове сезоне. Победом над Динамом са 2:0 у Врању пласирали су се у осмину финала.

Тренер Владан Милојевић је за први меч на трећем фронту ове сезоне, односно први изазов у најмасовнијем такмичењу, решио да изведе комбиновану поставу.

Шансу од почетка је, као и у Земуну, добио талентовани нападач Дејан Јовељић, који је заједно са Николом Стојиљковићем головима решио питање победника у дуелу шеснаестине финала Купа Србије, одиграном у фантастичној атмосфери.

Звезда је од уводних тренутака наметнула свој ритам. Од самог старта је Лоренцо Ебисилио био врло агилан, разигравао је саиграче и шампион Србије до предности је стигао у 15. минуту.

Претходно је Ебисилио опробадао ударац, да би у поменутом тренутку Стефан Хајдин идеално центрирао са леве стране на другу стативу одакле је Стојиљковић спретном реакцијом проследио лопту у мрежу.

Ређале су се прилике нашег тима, шут Јовичића је одбранио голман Динама Ђурић, док је Сумаилин врло добар покушај завршио поред гола. Ни центаршут Гобељића са десног крила није нашао мету да би дошло до промене резултата, па се на предах отишло са минималном предношћу Црвене звезде.

Тренер Милојевић је у паузи уместо Стојиљковића увео Вељка Симића, док је први у наставку запретио Чаушић, али је голман Ђурић опет сачувао мрежу Врањанаца.

Звезда је апсолутно контролисала дешавања на терену и било је питање тренутка када ће увећати вођство. То се догодило у 62. минуту, а стрелац је био Дејан Јовељић.

Акцију је започео Ебисилио, а талентовани нападач, који се истакао и у омладинској Лиги шампиона, и у Суперлиги, уписао се у стрелце између двојице чувара на асистенцију Симића и трасирао пут црвено-белима ка осмини финала Купа Србије.

Шансу до краја меча добили су још Милан Јевтовић и Дејан Мелег, ритам је прилично опао и утакмица је завршена уз црвени картон Станковићу, па је Динамо последње тренутке провео са десеторицом на терену.

Динамо Врање – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: Јумко. Гледалаца: 5.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Стојиљковић у 15′, Јовељић у 61′. Жути картони: Стевановић у 34′, Станковић у 40′ (Динамо), Бабић у 45′ (Црвена звезда). Црвени картон: Станковић у 86′ (Динамо)

Динамо: Ђурић, Станковић, Гашић, Н. Стевановић, Јовановић, Јокић, М. Стевановић (од 46′ Карапанџић), Пропадало, Сурака, Ратковић (од 34′ Радивојевић), Станојевић.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Срнић, Јовичић, Чаушић, Ебисилио, Јовељић (од 67′ Јевтовић), Стојиљковић (од 46′ Симић).

Претходни текстПобеда кадета
Следећи текстМилојевић: Фантастичан амбијент