Звездиних ефикасних годину дана

60

Погодак Дејана Јовељића, у завршници првог полувремена утакмице у Земуну, најавио је преокрет Црвене звезде, али и донео наставак импресивног низа суперлигашких дуела у којима су црвено-бели постигли бар један гол.

Дуел у Горњој вароши је 37. узастопни у домаћем првенству у којем је шампион Србије макар једном затресао мрежу ривала, а пред изабраницима Владана Милојевића капитуирали су голмани 16 клубова.

Импресивни низ почео је после пораза у Крушевцу 1. октобра претходне године од Напретка, а у међувремену су Звездини играчи на четири дуела постизали поготке против Спатака, док су три пута терен са макар једном лоптом у мрежи напуштали Земун, Младост, Напредак, Партизан, Војводина, Чукарички, Вождовац и Раднички.

Актуелни низ најдужи је од распада СФР Југославије, а претходни рекорд износио је 33 меча и оствариле су га две генерације: прва, од 29. октобра 2000. до 2. новембра 2001. године, и друга, од 25. септембра 2016. до 27. августа 2017. године.

Управо први низ од 33 дуела са најмање једним поготком на мечу једини је који је пре садашњег трајао дуже од годину дана, али је дуелом у Земуну и по том сегменту оборен рекорд, па Црвена звезда већ сад може да се похвали да 373 дана није одиграла меч у Суперлиги без постигнутог поготка.

Претходни текстПреноси мечева Купа Србије у одбојци у обе конкуренције!
Следећи текстЦрвено-беле убедљиве и у Шапцу